video media digital

Știri neutre – Neutral news

Trei roboţi ajută fermierii să cureţe solul de buruieni şi să planteze

Small Robot spune ca robotul Tom poate scana 20 de hectare pe zi, colectand date care sunt apoi folosite de Dick, un robot de „ingrijire a culturilor”, pentru a distruge buruienile. Apoi este randul robotului Harry sa planteze seminte in solul eliberat de buruieni, potrivit CNN.

Startup-ul lucrează la distrugătorii săi autonomi de buruieni din 2017, iar în aprilie anul acesta l-a lansat pe Tom, primul său robot comercial, care este acum operaţional în trei ferme din Marea Britanie. Ceilalţi roboţi se află încă în stadiul de prototip, fiind în curs de testare.

Cum funcţionează roboţii

Scott-Robinson spune că firma speră să lanseze sistemul său complet de roboţi până în 2023, care va fi oferit ca serviciu la un tarif de aproximativ 400 de lire sterline pe hectar. Robotul de monitorizare este plasat mai întâi la o fermă, iar roboţii de plivit şi de semănat sunt livraţi doar atunci când datele arată că sunt necesari. Pentru a dezvolta tehnologia de zapping, Small Robot a încheiat un parteneriat cu un alt start-up din Marea Britanie, RootWave. „Creează un curent care trece prin rădăcinile plantei, prin sol şi apoi înapoi în sus, ceea ce distruge complet buruienile”, spune Scott-Robinson. „Putem merge la fiecare plantă în parte care ameninţă plantele de cultură şi o putem elimina”. „Nu este la fel de rapid cum ar fi dacă te-ai duce să stropeşti întregul câmp”, spune el. „Dar trebuie să aveţi în vedere că trebuie să mergem doar în părţile din câmp unde sunt buruienile”. Plantele care sunt neutre sau benefice pentru culturi sunt lăsate neatinse. Small Robot numeşte acest lucru “agricultură per plantă” – un tip de agricultură precisă în care fiecare plantă este contabilizată şi monitorizată. Pe lângă reducerea utilizării de substanţe chimice, Small Robot doreşte să îmbunătăţească calitatea solului şi biodiversitatea. „Dacă tratezi un mediu viu ca pe un proces industrial, atunci ignori complexitatea acestuia”, spune Scott-Robinson. „Trebuie să schimbăm agricultura acum, altfel nu va mai fi nimic de cultivat”.

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks