video media digital

Știri neutre – Neutral news

Baidu lansează o mașină electrică și autonomă

Firma chineză JiDU, deținută de Grupul Baidu (echivalentul Google), va lansa un concept de mașină electrică și autonomă, denumit Robocar.

Baidu a ținut recent conferința anuală de tehnologie emblematică, Baidu World 2021, unde co-fondatorul și CEO Robin Li și-a dezvăluit viziunea pentru mobilitatea viitorului alături de o nouă platformă mobilă robotaxi care își propune să facă vehiculele autonome mai accesibile publicului larg. Împreună, aceste anunțuri demonstrează modul în care programul de conducere inteligentă Baidu Apollo deschide calea către era conducerii autonome 2.0 – trecând de la verificarea tehnică la operarea comercială la scară largă.

„Credem că mașinile viitorului vor fi robocars. Vor conduce autonom, vor acționa atât ca un asistent inteligent, cât și ca un însoțitor loial și vor fi auto-învățate”, a declarat Robin Li, co-fondator și CEO al Baidu, în timp ce și-a dezvăluit viziune pentru vehiculele autonome ale viitorului – un robot cu capacități de conducere autonomă L5.

Li își imaginează că vehiculele inteligente ale viitorului vor fi mai mult ca niște roboți inteligenți: se vor mișca, vor comunica și vor învăța. Robocarul nu va fi doar vehiculul dumneavoastră, ci și șoferul, secretara, asistentul personal. Acesta va conduce automat, va înțelege cuvintele, va primi comenzi și va învăța continuu de la dvs. și va face upgrade pentru a vă oferi o experiență mai personalizată.

Dispunând de uși automate cu aripi de pescăruș și un acoperiș transparent din sticlă, toate integrate cu senzori externi, designul noului robocar este o ruptură dramatică față de vehiculele tradiționale și chiar față de vehiculele autonome existente pe piață. Interiorul are scaune cu gravitate zero, un afișaj inteligent curbat mare și un panou de control, cu volanul și pedalele lipsă în mod semnificativ. Complet cu recunoaștere vocală și facială și tehnologie avansată AI, robocarul poate analiza împrejurimile interne și externe și poate face sugestii predictive pentru a servi în mod proactiv nevoile pasagerilor săi.

Viziunea lui Li despre vehiculele inteligente ale viitorului nu se oprește la mașina prezentată pe scenă. În declarațiile sale de la Baidu World 2021, Li a vorbit și despre trecerea la era de conducere autonomă 2.0, care este marcată de trecerea de la etapa de verificare tehnică la operațiuni comerciale la scară largă. Li consideră că Luobo Kuaipao, noua platformă mobilă robotaxi pe care Baidu a anunțat că se pregătește pentru operațiunile comerciale ale robotaxis, este critică în această etapă, permițând tuturor să ia parte la dezvoltarea și popularizarea vehiculelor autonome partajate.
La sfârșitul trimestrului II 2021, serviciul de conducere autonomă Baidu Apollo a oferit peste 400.000 de curse și a parcurs mai mult de 8,7 milioane de mile. Învățăturile din ultimii doi ani ai programului Apollo care a funcționat în patru orașe din China (Beijing, Guangzhou, Changsha și Cangzhou) oferă o bază solidă pentru ca Baidu să-și facă tranziția ofertei de robotaxi către o operațiune comercială, pe care IHS Markit a prezis în Piața sa de conducere autonomă din China și perspectiva viitoarei piețe de mobilitate vor reprezenta 60% din piața de transport cu autoturisme din China, în valoare de 347 de miliarde de dolari, până în 2030.

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks