video media digital

Știri neutre – Neutral news

O școală din Japonia instalează roboți în școli, permițând elevilor să participe la cursuri „remote”

Folosiți deja în unele hoteluri, roboții semi-autonomi prevăzuți cu ecran și camere video ajung și în școlile din Japonia, permițând elevilor cu probleme medicale să participe la cursuri și chiar să interacționeze cu ceilalți colegi.

Proiectul demarat de administrația orașului Kumamoto, din sud-vestul Japoniei, are drept scop înlesnirea activităților școlare pentru elevii care din motive de sănătate nu pot participa la cursuri cu prezența fizică.

Roboții creați pentru acest scop pot avea până la doi metri înălțime și dispun de un repertoriu complet de microfoane, camere video și difuzoare, permițând elevilor și studenților să participe în mod activ la cursuri, interacționând verbal cu profesorii și ceilalți colegi.

Dacă vă aduceți aminte, eu am facut un articol despre cum o școală germană a avut acest sistem în timpul pandemiei, dacă un elev nu a putut să vină la cursuri din cauza că a fost bolnav sau alte probleme personale, se conecta la un robot și era prezent la ore : https://www.vmdtv.eu/un-robot-avatar-merge-la-scoala-in-locul-unui-baiat-bolnav-din-germania/

Ți-a plăcut articolul ? Ajută-mă să fac articole și mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks