video media digital

Știri neutre – Neutral news

Co-fondatorul Dogecoin și-a vândut în 2015 toate monedele virtuale pentru a-și permite o Honda second-hand. Acum, SpaceX va accepta Dogecoin ca metodă de plată pentru lansarea misiunii lunare DOGE-1 în anul 2022

Moneda virtuală Dogecoin a atins un nivel record în această săptămână și are o capitalizare de 86 de miliarde de dolari, depășind companii de renume mondial. Cu toate acestea, co-fondatorul său, Billy Marcus, nu este nici pe departe unul dintre bogații lumii.

Billy Marcus, în vârstă de 38 de ani, lucrează acum ca programator la o companie din domeniul educației. El a dezvăluit că și-a vândut toate monedele virtuale în 2015 și a folosit profiturile pentru a-și cumpăra o mașină Honda Civic la mâna a doua.

El spune acum că este surprins să vadă la ce valoarea uriașă a ajuns Dogecoin, care a atins o capitalizare de piață mai mare decât Honda.

Dogecoin s-a bucurat de succes și valoarea de piață a companiei a depășit în anul lansării 100 de milioane de dolari, însă a scăzut ulterior, în 2014 valorând doar o treime din acea sumă.

Un an mai târziu, aflat în impas financiar după ce își pierduse locul de muncă, Marcus a vândut toate monedele. Nu știa atunci ce avere ar fi putut să îi aducă șase ani mai târziu.

Billy Marcus spune însă că mai deține câteva criptomonede, la care însă nu intenționează să renunțe, tocmai pentru a nu repeta greșeala din 2015.

Cine îl urmărește pe Elon Musk pe Twitter știe că moneda sa virtuală preferată este Dogecoin. Pornită ca o glumă, moneda a fost promovată masiv de către Musk de-a lungul timpului. Se pare că CEO-ul SpaceX vrea acum să lanseze “DOGE-1 Mission to the Moon“, în 2022, iar criptomoneda acceptată pentru finanțarea misiunii este Dogecoin, potrivit Reuters.

Duminică, Geometry Energy Corporation a anunțat misiunea finanțată cu Dogecoin. Totuși, comunicatul nu a dezvăluit valoarea misiunii din punct de vedere financiar. Elon Musk a postat astăzi pe Twitter vestea în stilul său caracteristic. Acesta se arată foarte fericit întrucât atât primul meme, cât și prima criptomonedă, urmează să ajungă în spațiu.

Această misiune era previzibilă având în vedere că Musk a afirmat și în luna aprilie pe Twitter că SpaceX va pune “un dogecoin pe lună”. Moneda virtuală văzută ca o glumă de către mulți a fost promovată masiv de către Musk în ultimele luni. Astfel, valoarea unui Dogecoin a stagnat un timp la 0.006 dolari, însă în doar o săptămână a ajuns la 0.72 cenți

About Author

Enable Notifications OK No thanks