video media digital

Știri neutre – Neutral news

Disney a cumpărat Fox

Compania Disney a decis să renunțe la numele „Fox” în cazul legendarului studio de producție pe care l-a cumpărat anul trecut, care va fi redenumit 20th Century Studios, pentru a nu mai fi asociat cu compania de televiziune omonimă, potrivit Le Figaro.

Compania Walt Disney a fost de acord să cumpere activele 21st Century Fox pentru suma de 52,4 miliarde de dolari

Această afacere încheie peste 50 de ani de extindere în domeniul media a mogulului Rupert Murdoch, în vârstă de 86 de ani, deţinătorul Fox. 

Bob Iger, directorul general de la Disney, a spus că grupul a fost „extrem de emoţionat” cu privire la achiziţie şi că aceasta este „o oportunitate de a extinde francizele simbol”, incluzând „Avatar” şi „Star Wars”.

Murdoch va controla însă News Corp, grupul care s-a desprins din 21st Century Fox în 2013 şi care deţine ziarele The Times şi The Sun.

Studioul de filme Fox din Los Angeles are o istorie lungă. Depăşirea bugetului pentru filmul Cleopatra, acum o jumătate de secol, a determinat studioul din Hollywood să vândă o parte din proprietate, care formează în prezent districtul de afaceri Century City.

20th Century Fox Television și-a început activitatea în 1949 și a creat unele dintre cele mai cunoscute emisiuni TV, inclusiv seria originală Batman, MASH, The Simpsons, Family Guy, Familia Bundy (Married… with Children), The Resident, Doctor House