video media digital

Știri neutre – Neutral news

Disney a cumpărat Fox

Compania Disney a decis să renunțe la numele „Fox” în cazul legendarului studio de producție pe care l-a cumpărat anul trecut, care va fi redenumit 20th Century Studios, pentru a nu mai fi asociat cu compania de televiziune omonimă, potrivit Le Figaro.

Compania Walt Disney a fost de acord să cumpere activele 21st Century Fox pentru suma de 52,4 miliarde de dolari

Această afacere încheie peste 50 de ani de extindere în domeniul media a mogulului Rupert Murdoch, în vârstă de 86 de ani, deţinătorul Fox. 

Bob Iger, directorul general de la Disney, a spus că grupul a fost „extrem de emoţionat” cu privire la achiziţie şi că aceasta este „o oportunitate de a extinde francizele simbol”, incluzând „Avatar” şi „Star Wars”.

Murdoch va controla însă News Corp, grupul care s-a desprins din 21st Century Fox în 2013 şi care deţine ziarele The Times şi The Sun.

Studioul de filme Fox din Los Angeles are o istorie lungă. Depăşirea bugetului pentru filmul Cleopatra, acum o jumătate de secol, a determinat studioul din Hollywood să vândă o parte din proprietate, care formează în prezent districtul de afaceri Century City.

20th Century Fox Television și-a început activitatea în 1949 și a creat unele dintre cele mai cunoscute emisiuni TV, inclusiv seria originală Batman, MASH, The Simpsons, Family Guy, Familia Bundy (Married… with Children), The Resident, Doctor House

About Author

Enable Notifications OK No thanks