video media digital

Știri neutre – Neutral news

Jocuri video din anii 80 și 90

Salutare, o sa va prezint 5 jocuri lansate in anii 80 dar in Romania au aparut in anii 90

Eu am copilarit in anii 90 si 2000 când nu existau gadget-uri care mai de care mai inteligente şi mai pretenţioase, existau doar prieteni de la scară, mingea de fotbal şi Jocul pe televizor = Terminator 2 (numele real Super Design Ending-Man) a fost o consolă ce a avut mare succes în ţările est-europene dar şi în ţări în curs de dezvoltare. Terminator 2 nu avea jocuri incorporabile, aceasta utiliza casete (de obicei erau casete Nintendo clonate) pe 60 pini, casete care aveau 1 joc sau chiar câteva milioane de jocuri mai mici (erau anumite casete care afirmau că au 1 milion de jocuri, dar defapt acestea erau doar câteva care se repetau). Terminator 2 a fost o clonă hardware a Nintendo Famicom, a fost foarte populara in anii 90, costa vreo 400.000-600.000 de lei, astazi 40-60 RON, origanele console Nintendo erau foarte scumpe pentru acele timpuri.

Unde gaseai consola Terminator 2, piese, casete, tot tacamul ?

In piete, bazare, targuri, etc.

Acolo gaseai o masa cu casete cu jocuri [carcasa casetelor erau facute dintr-un plastic, galbene, portocalii, verzi, rosii, de toate culorile], manete, pistoale, cabluri si consola. Consola Terminator 2 era compusă din: 1 pistol, 2 manete, unitatea de bază (aceasta avea un procesor MOS 6502 pe 8 biti tactat la 1.79 MHz, o placă video tactată la 5.37 MHz ce suporta o rezoluţie de 256 x 240 pixeli, utiliza standardul NTSC şi o placă audio), casetele care se cumpărau separate Consola se putea conecta la televizor şi de aici începea magia.

  1. Super Mario Bros

Super Mario Bros este un joc de platformă dezvoltat și publicat de Nintendo. Succesorul jocului arcade din 1983 Mario Bros. și primul din seria Super Mario, a fost lansat în 1985 pentru Famicom în Japonia. După o lansare limitată în SUA pentru Nintendo Entertainment System (NES) la sfârșitul anului 1985, portul de joc arcade Super Mario Bros. pentru Nintendo a primit o lansare internațională largă pentru piețele de peste mări din afara Japoniei la începutul anului 1986, înainte ca versiunea NES să primească o lansare largă în America de Nord în același an și în regiunile PAL în 1987. Poti sa te joci singur la acest joc, doar cu personajul Mario, daca vrei sa te joci cu cineva [multiplayer] unul il are pe Mario si celalalt pe Luigi. Jocul se afla intr-un Regat al Ciupercilor, trebuie sa treci peste obstacole pentru sa o salvati pe Prințesa Toadstool din Bowser (Regele Koopa).

2. Tank 1990

Iti aduce aminte despre acest joculet ?

Nu e asa ca te intalneai cu toti prietenii intr-o sufragerie si va jucati nopti intregi la Tank 1990 ?

Battle City, cunoscut și sub numele de Tank 1990 este un joc video de tip shooter, multi-directional
Battle City, cunoscut și sub numele de Tank 1990 sau Tank, a fost un joc video foarte popular în anii ’90.

3. Zippy Race

MotoRace SUA (cunoscut și sub numele de Traverse SUA sau Zippy Race în Japonia) este un joc arcade lansat de Irem în 1983. Personajul principal al jocului este un pilot care trebuie să călătorească cu motocicleta sa de la Los Angeles la New York evitând în același timp multe mașini. Interesant este că fiecare nivel are două părți:

Prima parte este un joc aerian cu jocul menționat anterior. Mașinile depășite în această parte a nivelului determină creșterea rangului jucătorului cu 1 per mașină. Clasamentul curent este afișat în colțul din dreapta jos al ecranului jocului în timpul fiecărei etape.
A doua parte îl are pe jucător care îl urmărește pe motociclist din spate. Jucătorul trebuie să încerce să nu se lovească de mașinile opuse în timp ce este afișat un fundal relativ al orașului în care călătorește (de exemplu: dacă jucătorul ajunge în Las Vegas, atunci câteva cazinouri pot fi văzute în fundal). Mașinile care trec nu măresc rangul jucătorului.
Există cinci etape diferite pe care jucătorul le întâlnește în drumul către destinația finală (NY) înainte ca jocul să înceapă din nou la prima etapă. Aceste etape alternează de la asfalt pe etapele unu, trei și cinci, la drumuri de pamant, etapele două și patru. Pe etapele de asfalt, combustibilul bonus poate fi preluat prin trecerea peste pictograma recipientului de gaz. Există, de asemenea, o secțiune „wheelie” care, atunci când este alungată, determină motocicleta să facă un stand de roată și să câștige puncte bonus. Pe etapele drumului de pământ, atât combustibilul, cât și punctele pot fi câștigate prin trecerea peste recipientele de gaz sau cantitățile de scor indicate pe terenul de joc. Pe scena drumului de pământ există mai multe poduri de bușteni care traversează apa și o secțiune de „salt” pe unele poduri – călărind peste pictograma de salt rezultă un bonus de scor. Pe toate etapele există bălți de apă care, dacă nu le ocolesti , aluneca motocicleta și automat se produce un efect de acvaplanare.
Daca ramai fără combustibil jocul se termina, accidentarea la fel.
Pe măsură ce jucătorul ajunge în fiecare oraș, rangul obținut are ca rezultat o sumă bonus adăugată la scor și combustibil suplimentar adăugat la totalul jucătorului. Când jucătorul ajunge în New York, va fi afișat un semn care spune „Viva NY” în timp ce Statuia Libertății flutură mâna

4. Road Fighter

Road Fighter este un joc arcade bazat pe mașini dezvoltat de Konami și lansat în 1984. De asemenea, a fost primul joc de curse de mașini de la Konami. La acest joc trebuie sa ocolesti obstacole : masini, camioane, pete de ulei si sa ajungi la linia de sosire, la timp ca daca nu GAME OVER.

Timpul la acest joc inseamna cat combustibil ai si este afisat la dreapta video-ului

Jocul a generat, de asemenea, două continuări la vremea sa, Midnight Run: Road Fighter 2 în 1995 și, respectiv, Winding Heat în 1996. O continuare continuată doar în Japonia a fost lansată în 2010, la 14 ani după Winding Heat.
Primul și al doilea nivel conțin 4 cursuri, variind de la câmpii ierboase la un pod de apă până la malul mării și în cele din urmă o zonă de pădure. În versiunea arcade, erau cuprinse cinci etape. Apăsarea butonului „A” mărește viteza jucătorului la aproximativ 196 km / h în timp ce apăsarea butonului „B” crește viteza la 400. Jucătorul are o cantitate limitată de combustibil și poate câștiga mai mult atingând mașini speciale multicolore. Dacă jucătorul se lovește de orice altă mașină sau alunecă pe petele de ulei care apar ocazional, mașina se va roti și se poate prăbuși în balustradele laterale, provocând o pierdere de 5-6 unități de combustibil. Versiunea NES are în total 6 tipuri de mașini, 1 galben și roșu, trei albastre și un camion. Mașinile galbene vor călători de-a lungul unei linii drepte și vor apărea în număr mare. Mașinile roșii sunt puțin mai puțin susceptibile de a apărea, dar vor schimba banda pe care călătoresc o singură dată pentru a intra în calea jucătorului. Mașinile albastre variază în modul în care își schimbă banda. Trucks merge pe un drum drept, dar ciocnirea cu ele va arunca mașina jucătorului. Konami Man va face o apariție cameo, zburând pe marginea drumului dacă jucătorul progresează până la un anumit punct al nivelului fără a se prăbuși.

5. F1 RACE

Este un joc video de curse lansat în 1984 pentru Family Computer din Japonia. O versiune a fost lansată în 1990 pentru Game Boy în Japonia și în 1991 în Europa și America de Nord, care includea adaptorul pentru patru jucători.

Jocul prezintă curse într-una din cele două mașini de Formula 1 în jurul unei varietăți de piste aproape de amplasat într-un peisaj de referință. În versiunea Family Computer a jocului, mașinile vin în trei culori: roșu, portocaliu deschis și albastru închis.

Jocul în versiunea Family Computer este similar cu cel din Namco’s Pole Position. Terminarea în primul, al doilea sau al treilea rezultat în podium; jucătorii trebuie să câștige pe fiecare pistă pentru a avansa la următoarea. Vehiculele din joc au o transmisie manuală generică cu două trepte care reglementează viteza lor (cu o setare „LOW” și o setare „HI”). Există zece piste în cursă; jocul se repetă după încheierea celui de-al zecelea circuit. Trei niveluri dificile îi ajută pe începători să se adapteze la inteligența artificială la „nivelul de calificare 1”, în timp ce începătorii primesc o provocare suplimentară la „nivelul de calificare 2”, iar experții primesc provocarea finală la „calificare” nivelul 3. ” O limită strictă de timp îi obligă pe jucători să termine cursele fără greșeli pentru a avansa către o pistă de curse mai complicată. Când mașina jucătorului intră în contact cu alte mașini, aceasta va fi distrusă și reaprestată, pierzând de obicei câteva secunde.

Dezvoltarea F1 Race a fost gestionată de designerul japonez de jocuri video Satoru Iwata, alături de o mică echipă de la compania sa HAL Laboratory. Producția jocului a început la scurt timp după finalizarea Golfului și a fost în curs de dezvoltare alături de alte câteva titluri Famicom, cum ar fi Pinball, Mach Rider și Balloon Fight. Într-un interviu din 1999 cu revista Used Games, Iwata a amintit că jocul era o provocare de produs; F1 Race a fost primul joc Famicom care a prezentat defilare raster, o caracteristică care nu a fost integrată automat în sistem, ceea ce a dus la el și echipa sa să-l programeze de la zero. A fost dezvoltat pe baza dragostei personale a lui Iwata pentru jocurile de curse, care vor deveni influente în proiectele sale ulterioare, precum seria Mario Kart și F-Zero. A fost publicat de Nintendo și lansat în Japonia la 2 noiembrie 1984.

O versiune Game Boy a F1 Race a fost publicată în Japonia la 9 noiembrie 1990, în America de Nord la 3 februarie 1991 și în Europa la 10 octombrie 1991. Conversia a fost dezvoltată de Nintendo Research & Development 1 (R & D1) și proiectată de Naotaka Onishi, cu muzică de Ryo Yoshiyoshi Ninohe și programare de Kenji Imai. Retitled F-1 Race, permite multiplayer de patru persoane prin intermediul adaptorului Game Boy Four Player.

About Author

Enable Notifications OK No thanks