video media digital

Știri neutre – Neutral news

Uniunea Europeană pregătește portofelul digital comunitar

Uniunea Europeană se pregăteşte să detalieze planurile pentru portofelele digitale din interiorul blocului comunitar, în urma solicitărilor statelor membre cu privire la găsirea unei modalităţi sigure prin care cetăţenii pot accesa serviciile publice şi private în mediul online, transmite Financial Times.

Portofelul digital ar permite astfel stocarea detaliilor de plată şi parolelor, urmând să ofere posibilitatea cetăţenilor celor 27 de ţări UE de a se înregistra pe site-urile guvernelor locale şi de a-şi plăti facturile la utilităţi prin intermediul unei identităţi unice recunoscute.

Luând forma unei aplicații pentru smartphone, soluția va funcționa și ca o carte de identitate în format digital, manager de parole și mijloc de plată către site-urile guvernamentale, pentru plata diverselor taxe și chiar facturi la utilități. Pentru scopul propus, aplicația va solicita asocierea prealabilă a cardului bancar.

Nu doar înlocuitor pentru Cartea de Identitate, noul portofel digital va funcționa ca un „seif” pentru păstrarea documentelor oficiale, inclusiv Permisul de Conducere. Astfel, cei care aleg să folosească această soluție vor putea scăpa de grija actelor în format fizic, la nevoie prezentând dovada acestora folosind smartphone-ul.

Opțiunile de plată și datele sensibile păstrate în cadrul aplicației vor putea fi accesate prin autentificare cu amprentă sau scanare facială.

About Author

Enable Notifications OK No thanks