video media digital

Știri neutre – Neutral news

Despre iSIM

iSIM vine de la „Integrated SIM” şi a fost co-dezvoltat de Qualcomm, Vodafone şi compania multinaţională Thales. Testele proof of concept au fost realizate pe un telefon Samsung Galaxy Z Flip 3, în reţeaua Vodafone. Acest standard porneşte de la eSIM, doar că integrează tehnologia SIM pe chipsetul telefonului. Până acum eSIM avea nevoie de un cip separat pentru a procesa datele.

Pentru început, dispozitivele high-end, echipate cu procesoare high-end de la Qualcomm, vor integra iSIM, însă în viitor tehnologia va fi adoptată și pe procesoarele din gamele mid-range sau entry-level. Astfel, tranziția la un viitor fără cartele SIM fizice ar putea fi accelerată, în timp ce dimensiunile și costurile dispozitivelor ar putea să scadă.

Un alt avantaj al iSIM-ului este faptul ca permite utilizatorilor sa isi schimbe operatorul de retea mobil fara a fi nevoie sa schimbe cartela SIM. In schimb, utilizatorii pot comanda noi servicii direct prin intermediul dispozitivului lor si pot activa noile servicii fara a fi nevoie sa obtina o noua cartela SIM.

Despre eSIM și SIM

ESIM (embedded SIM) este un termen similar cu iSIM, dar se refera la un tip de cartela SIM virtuala care poate fi programata si activata prin intermediul dispozitivului. Diferenta dintre iSIM si eSIM este ca iSIM este integrat direct in dispozitiv, in timp ce eSIM poate fi activat in dispozitiv, dar nu este integrat direct in el.

SIM-ul clasic, pe de alta parte, este o cartela fizica cu un cip integrat care stocheaza informatiile necesare pentru a conecta dispozitivul la reteaua mobila. SIM-ul este folosit inca in multe dispozitive mobile de astazi. In timp ce este un standard bine stabilit, SIM-ul clasic are dezavantajul dimensiunii sale, fiindca poate fi dificil sa il integram intr-un dispozitiv mic si subtire. De asemenea, utilizatorii trebuie sa schimbe cartela SIM atunci cand doresc sa isi schimbe operatorul de retea mobila.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks