video media digital

Știri neutre – Neutral news

Apptronik a lansat noul robot umanoid Apollo

Startup-ul de robotică Apptronik, cu sediul în Austin,  îşi imaginează un viitor în care roboţii vor face „munca plictisitoare, murdară şi periculoasă”, pentru ca oamenii să nu trebuiască să o mai facă.

Robotul are o înălţime de 1,7 metri şi o greutate de 72,6 kilograme.

Apollo poate ridica greutăţi de până la 25 de kilograme şi a fost proiectat pentru a fi produs în masă şi pentru a lucra în siguranţă alături de oameni, putând funcţiona până la 22 ore pe zi.

Robotul are un panou pe piept care oferă o comunicare clară despre durata rămasă a bateriei, sarcina curentă la care lucrează, când își termină treaba și ce va face în continuare.

Scopul inițial al Apollo este să-l pună în funcțiune în logistică, asumând roluri solicitante din punct de vedere fizic în interiorul depozitelor pentru a îmbunătăți lanțul de aprovizionare prin abordarea penuriei de forță de muncă. Dar echipa Apptronik are o viziune pe termen lung pentru Apollo, care se extinde cel puțin pentru următorul deceniu.

Scopul nostru este să construim roboți versatili care să facă toate lucrurile pe care nu vrem să le facem pentru a ne ajuta aici pe Pământ și, în cele din urmă, să explorăm luna, Marte și nu numai”

a declarat Jeff Cardenas, cofondator și CEO Apptronik.

Ți-a plăcut articolul ? Ajută-mă să fac articole și mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks