video media digital

Știri neutre – Neutral news

Tehnologia VR și AR ajută turismul

Imaginați-vă că vreți să călătoriți într-un oraș în care toate ofertele turistice sunt disponibile într-o aplicație și în limba dumneavoastră maternă. Unde nu trebuie să stai la coadă pentru galerii, deoarece instalările pot fi evocate folosind smartphone-ul tău. Sau unde reconstrucțiile în realitate virtuală (VR) ale evenimentelor istorice dă viață siturilor de patrimoniu.

Doi ani de restricții de pandemie au schimbat modul în care trăim. Tururile virtuale ne-au ajutat să explorăm destinațiile din confortul canapelelor noastre, iar călătoriile de afaceri au scăzut pe măsură ce apelurile video au preluat controlul.

Capitala Danemarcei a condus drumul în acest sens chiar înainte de pandemie. Serviciul pentru vizitatori din Copenhaga invită turiștii să-și planifice itinerariile cu ajutorul ghidurilor cu ecran tactil, robotică și ochelari de protecție VR , în timp ce o aplicație difuzează informații și colectează date pentru a ajuta la îmbunătățirea serviciului.

În speranța de a se alătura acestor rânduri, destinații precum Zagreb din Croația și Paphos din Cipru folosesc tehnologii precum realitatea augmentată (AR) pentru a crea experiențe virtuale unice.
Aceste inițiative au adus ambele orașe pe lista scurtă pentru Capitala europeană a turismului inteligent 2023, o competiție care recunoaște realizările remarcabile ale orașelor europene ca destinații turistice.

AR transformă capitala Croației într-o expoziție de artă virtuală gigantică

Luna trecută, Consiliul de Turism din Zagreb a făcut echipă cu compania de tehnologie Equinox pentru a transforma capitala Croației într-o expoziție de artă virtuală gigantică, numită Art Future.

Vizitatorii au fost invitați să descarce aplicația Equinox XR pe telefoanele lor. Odată ce au ajuns la locația unei anumite „instalări”, își puteau deschide camera în aplicație, iar opera de artă a fost suprapusă în AR – o experiență familiară pentru toți jucătorii Pokémon GO de acolo.

Paphos aduce siturile sale de patrimoniu la viață prin intermediul smartphone-ului tău

Paphos din sud-vestul Ciprului este o destinație turistică populară. Orașul de coastă este cunoscut drept locul de naștere legendar al Afroditei, iar rămășițele sale antice i-au adus statutul de sit patrimoniu mondial UNESCO.

Folosind trecutul mitic al orașului în mod futurist, consiliul de turism din Paphos a dezvoltat o aplicație care permite utilizatorilor să-și aducă la viață istoria legendară.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks