video media digital

Știri neutre – Neutral news

În Japonia, „dosarul cu șină” e vechiul „floppy disk”

Ministrul digitalizării din Japonia a declarat „război” vechilor CD-uri și dischetelor de tip „floppy disk”, devenite în prezent veritabile simboluri ale birocrației din această țară, în condițiile în care astfel de sisteme vechi de stocare sunt încă cerute în administrație, informează BBC.

Dischetele au fost create la sfârșitul anilor 1960, dar s-au demodat trei decenii mai târziu datorită soluțiilor de stocare mai eficiente.

Mai mult de 20.000 de discuri ar fi necesare pentru a reproduce un stick de memorie mediu care stochează 32 GB de informații.

În prezent, în Japonia există circa 1.900 de „proceduri guvernamentale” care-i obligă pe agenții comerciali să folosească dischete și CD-uri, a precizat ministrul digitalizării Taro Kono. Autoritățile nipone încearcă să adopte noi reguli și proceduri care să le permită cetățenilor să poată folosi servicii online.

Nu este prima dată când Japonia ajunge pe prima pagină a titlurilor pentru obiceiurile sale de modă veche – care rămân un paradox având în vedere competența țării în dezvoltarea de produse noi in : robotica, telefoane mobile, jocuri PC, in general in electronica

Au fost oferite diverse explicații, inclusiv o alfabetizare digitală slabă și o cultură birocratică cu atitudini conservatoare.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks