video media digital

Știri neutre – Neutral news

Primul computer cuantic portabil din lume

Viitorul computerului se transformă încet către cuantic. Lucrul cu qubiții cu două stări, spre deosebire de biții normali, deschide o lume întreagă a puterii de calcul care ar trebui probabil să fie la fel de temută pe cât de respectată. Cu potențialul unei schimbări în stilul Y2K, calculul cuantic vine și este puțin probabil ca vreunul dintre noi să fie pregătit pentru asta.

Calculatorul cuantic portabil RMN (Rezonanță magnetică nucleară) Gemini Mini este un produs al SpinQ, o companie de start-up de computere cuantice din Shenzhen, China. Gemini Mini este un dispozitiv mic, cu un ecran tactil, o configurație minimă de 2 qubiți, dar oferă o soluție cuprinzătoare pentru educația și demonstrația de calcul cuantic. Este dezvoltat astfel încât utilizatorii de orice nivel de cunoștințe să poată dobândi rapid cunoștințele de bază și operarea computerelor cuantice.

Acest produs folosește Wi-Fi, dar a obținut deja certificarea de proiectare a construcției (așa-numita conformitate tehnică). În plus, Switch Science va vinde împreună un adaptor de curent alternativ care respectă Legea privind siguranța materialelor și aparatelor electrice și un conector de conversie a mufei CC (2,1 mm → 2,5 mm).

Cât costã ?

Înainte de a cumpăra un computer cuantic, ar trebui să știi că acestea sunt destul de limitate în anumite privințe. Gemini și Gemini Mini sunt opțiunile mai ieftine și, în configurațiile lor cele mai de bază, sunt doar mașini de 2 qubiți, deși pot fi folosite ca simulatoare de 8 qubiți. Gemeni are o putere mai mare decât mini și costă 40.000 USD.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks