video media digital

Știri neutre – Neutral news

Amintiri din copilărie – jocuri PC din anii 80 şi 90

A existat o vreme în care jocurile pe calculator erau considerate extrem de avansate dacă ocupau două dischete de 1,44 MB, iar tu erai cel mai tare din parcare dacă aveai placă audio Sound Blaster Pro şi placă video cu 2 MB. Evident, acum până şi telefoanele mobile fac poze care ocupă mai mult spaţiu decât poate oferi o banală dischetă, iar noile jocuri ocupă chiar şi 50 GB pe hardurile uriaşe pe care le poţi cumpăra foarte uşor online.

Vremurile acelea s-au dus, dar asta nu înseamnă că nu poţi să te bucuri şi acum de jocurile cu care ai crescut, cu puţin ajutor din partea minunatului site Internet Archive, unde găseşti de toate – de la pagini web arhivate în urmă cu zece ani şi până la jocuri făcute pentru MS-DOS.

Lamborghini – American Challenge (1992)

Acum există multe jocuri cu maşini care au o hartă de pe care îţi alegi următoarea cursă şi un buget prestabilit. Ei bine, se pare că nu e un concept chiar aşa de nou, fiindcă Lamborghini – American Challenge le avea pe amândouă în 1992.

Lotus – The ultimate challenge (1993)

Ce bătălii mai făceam în split screen pe Lotus! Grafica nu era de calitate buna, la fel şi sunetul, dar era printre singurele jocuri instalate pe calculatoarele de la sala la care mă duceam eu în copilărie. Maşina se controlează cu tastele W A S D.

SkyRoads (1993)

SkyRoads este un remake al jocului video Kosmonaut dezvoltat de BlueMoon Software și lansat în 1993, vânzându-se la nivel internațional și obținând oferte de distribuție cu amănuntul la preț redus.

Personal, unul din jocurile mele preferate, iti provoaca dependenta ca sa termini toate nivelurile, grafica si sunetul nu era de calitate buna dar ce sa ceri in anii 90 din partea unui calculator de cativa megabiti.

Prince of Persia (1989)

Prince of Persia este un joc multiplatformă, dezvoltat inițial de Jordan Mechner pe 3 octombrie 1989 pentru Apple II. Prince of Persia a fost văzut pe scară largă ca un mare salt înainte în calitatea animației văzute în jocurile pe calculator. Jocul a reușit să surprindă și să captiveze jucătorii în ciuda faptului că a fost, la prima vedere, repetitiv. Acest lucru a fost realizat prin intercalarea puzzle-urilor inteligente și a capcanelor mortale de-a lungul drumului pe care Prințul a trebuit să o urmeze pentru a finaliza jocul.

Dacă vă este dor de Prince of Persia, jocul original din 1989, dezvoltat de Jordan Mechner, aflați că puteți să îl rulați acum direct pe telefon și nici măcar nu trebuie să îl instalați. Tot ce trebuie să faceți este să accesați un link într-un browser. Cândva considerat unul dintre cele mai avansate jocuri video ale momentului, oferind unele dintre cele mai fluide animații de la sfârșitul anilor ’80, Prince of Persia poate fi acum la fel de ușor de rulat precum un site web : https://princejs.com/

Jazz Jackrabbit (1994)

Jazz Jackrabbit este o serie de jocuri de platformă care prezintă personajul omonim, Jazz Jackrabbit, un iepure antropomorf verde , care se luptă cu dușmanul său, Devan Shell, într-o parodie science-fiction a fabulei, The Tortoise and the Hare . Creat de Arjan Brussee și Cliff Bleszinski și dezvoltat de Epic Games, seria a debutat pe MS-DOS în 1994. Seria constă din două jocuri pe computer și un joc Game Boy Advance din 2002.

About Author

Enable Notifications OK No thanks