video media digital

Știri neutre – Neutral news

Google a creat un generator de imagini pe bază de text numit Imagen

Gigantul și-a anunțat propriul generator text-to-image, botezat Imagen, și la prima vedere pare că întrece performanțele oferite de platforma celor de la OpenAI. Google se laudă că Imagen este capabil de un fotorealism absolut și de un model de învățare al inteligenței artificiale deosebit de profund și de potent.

Generatoarele text-imagine au o gamă largă de aplicații potențiale. De exemplu, acestea ar putea fi utilizate pentru a crea modele 3D realiste din descrieri textuale sau pentru a genera date de antrenament pentru alte sisteme de inteligență artificială. Cu toate acestea, cea mai interesantă posibilitate este că ar putea fi utilizate pentru a crea forme de artă complet noi. Nici nu ne putem imagina ce creativitate va înflori atunci când artiștii vor începe să folosească aceste instrumente pentru a-și realiza viziunea.

Încă din primele zile ale inteligenței artificiale, cercetătorii au lucrat la crearea unor algoritmi care să poată genera imagini din descrieri de text. Rezultatele au fost adesea impresionante, dar a existat întotdeauna o diferență clară între calitatea imaginilor produse de AI și cele create de oameni.

ȚI-A PLĂCUT ? SUSTINE-MĂ

About Author

Enable Notifications OK No thanks