Populația globală este în creștere. Studiile arată că în 2050 vom fi în jur de 10 miliarde și odată cu oamenii va crește și consumul de alimente la nivel mondial. Acum este momentul ca industria alimentară să găsească soluții pe termen lung. Așa a apărut imprimanta de carne. Inventatorii spun că metoda lor de a produce carne pe bază de plante poate crea un fel de mâncare vegană, dar cu textura și aspectul unei fripturi tradiționale de vită.
Carnea printată 3D e un business pe care a pariat un start-up din Barcelona, NovaMeat, ce tocmai și-a prezentat un produs din această gamă. E vorba de o bucată de carne care a fost creată cu ajutorul unei imprimante.
Vegani sau nu, oamenii au aflat deja și chiar au încercat burgeri făcuți la imprimantă sau mai bine zis, burgerii din carne pe bază de plante. Unele persoane ar spune ca e imposibil dar un start-up din Barcelona a început să creează carne imprimată 3D, din plante si legume, ce seamană din multe puncte de vedere cu o carne adevarată.
Guiseppe Scionti, forndator Novameat: Folosim o nouă formulă pe bază de plante, care este compusă din extracte de proteine din mazăre și orez, în jur de 20%, apoi câteva grăsimi din fibră de rapiță și alge, în mare parte.
Imprimantă 3D folosește seringi umplute cu ingrediente pe bază de plante care formează o structură fibroasă asemănătoare cărnii, atunci când este compusă, linie cu linie, pentru a construi forma dorită de bucătar. Tipărirea unei astfel de fripturi durează aproximativ 20 de minute.
Un startup românesc vrea să revoluționeze industria alimentară cu Reebo, prima imprimantă alimentară 3D în sistem vending-machine care „printează” prăjituri și sandwich-uri personalizate, în mai puțin de două minute.
Manna Foods Solutions vrea să ofere înlocuitorul automatelor de produse din prezent. Reebo, așa cum se numește imprimanta 3D creată în România, este concepută să creeze prăjituri și sendvișuri „ready-to-eat”, personalizate și controlate caloric de consumator. Totul în mai puțin de două minute.
Reebo este prevăzut cu multiple capete de depunere a materialului alimentar (printarea propriu-zisă) – peste 10 comparativ cu două – trei cât au imprimantele alimentare 3D existente pe piață. Rezultatul este un produs alimentar de tip sendviș sau prăjitură gata de consum, fără a fi nevoie de gătire.
Consumabilele imprimantei sunt stocate în cartușe alimentare, interschimbabile automat, etanșe, reîncărcabile, cu o capacitate de până la opt kilograme per cartuș.
More Stories
Elon Musk dezvăluie primul robotaxi produs de Tesla, care se conduce singur
RoPay, primul serviciu național de plăți instant cu mobilul
Ce este Tehnofobia?