video media digital

Știri neutre – Neutral news

NVIDIA transformă fotografiile în scene 3D cu ajutorul AI

Firma de tehnologie de procesare grafică Nvidia a construit un instrument AI (Inteligență artificială) care accelerează semnificativ procesul de conversie a imaginilor 2D în scenarii 3D (cunoscute în industrie sub numele de NeRF, prescurtare de la câmpurile de radiație neuronală) – parcurgând pasul de 1.000 de ori mai rapid decât programele existente, se spune. Rezultatele sunt atât de impresionante și imediate, încât este chiar etichetat termenul „Instant” în fața lui și marca Instant NeRF.

În esență, NeRF-urile se bazează pe rețelele neuronale pentru a analiza o selecție de imagini 2D, pentru a le descifra și apoi le asambla în imagini la 360 de grade, care pot fi vizualizate din diferite perspective. În timp ce tehnicile tradiționale de conversie 3D pot dura ore, modelele NeRF existente pot face treaba în câteva minute.

Într-un omagiu adus primelor zile ale imaginilor Polaroid, NVIDIA Research a recreat o fotografie emblematică a lui Andy Warhol făcând o fotografie instantanee, transformând-o într-o scenă 3D folosind Instant NeRF.

ȚI-A PLĂCUT ? SUSTINE-MĂ :

About Author

Enable Notifications OK No thanks