video media digital

Știri neutre – Neutral news

Google-ul chinezesc şi-a făcut un metavers

Compania chineză Baidu, unul dintre giganţii planetei în domeniul tehnologiilor legate de internet şi folosirea inteligenţei artificiale (AI), a lansat pe 27 decembrie una dintre primele aplicaţii legate de metavers.

Denumită XiRang („Tărâmul speranţei”), această aplicaţie permite crearea unui personaj virtual (avatar) şi interacţiunea cu alţi utilizatori într-o lume 3D. Aplicaţia este accesibilă pe telefonul mobil şi pe calculator, dar poate fi folosită şi cu ajutorul căştilor pentru realitatea virtuală.

În lumea XiRang, utilizatorii sunt liberi să exploreze un oraş virtual. La fel ca în viaţa reală, ei pot merge să admire o expoziţie, evident virtuală, ori o reproducere a celebrului Templu Shaolin sau pot plonja într-o piscină virtuală.

Anunțul referitor la metaversul chinezesc a fost făcut printr-o conferință într-un spațiu virtual. Mulți au văzut ca o conferință ”metaversală”, având în vedere că patronul Baidu și numeroase avataruri ale unor jurnaliști au participat în mediul online.

Aplicaţia XiRang este disponibilă doar în China.

Ce înseamnă metavers ?

Un metavers este, pe scurt, un spațiu virtual (da, vorbim despre realitate virtuală ) și colectiv în care sunt recreate anumite medii în care oamenii pot interacționa între ei, pot efectua activități multiple și, în plus, pot evita limitările impuse de lumea reală din toate punctele de vedere: de la legile fizicii la cele care vă interzic să comiteți o crimă. Singurele limite dintr-un metavers, în afară de lipsa răspunsurilor senzoriale la ceea ce facem, sunt cele stabilite de creatorul său.

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks