video media digital

Știri neutre – Neutral news

Echipa din Hong Kong din spatele celebrului robot umanoid Sophia lansează un nou prototip, Grace, destinat pieţei asistenţei medicale

Echipa din Hong Kong din spatele celebrului robot umanoid Sophia lansează un nou prototip, Grace, destinat pieţei asistenţei medicale şi conceput pentru a interacţiona cu vârstnicii şi cei izolaţi de pandemia COVID-19, anunţă Reuters.

Îmbrăcată într-o uniformă albastră de asistentă medicală, Grace are trăsături asiatice, păr şaten până la guler şi o cameră termică în piept pentru a lua temperatura şi a măsura capacitatea de reacţie. Foloseşte inteligenţa artificială pentru a diagnostica un pacient şi poate vorbi engleză, mandarină şi cantoneză.

Inginerii de la Awakening Health vor să producă în serie o versiune beta a lui Grace. În viitor, dacă va avea succes, asistenta medicală Grace poate ajunge în Hong Kong, China, Japonia şi Coreea

Potrivit lui David Lake, directorul executiv al companiei, costul fabricării unui astfel de robot umanoid se ridică la nivelul costului de producţie al unui automobil de lux. Lake consideră că preţul va scădea semnificativ o dată ce astfel de modele umanoide vor fi produse în masă.

About Author

Enable Notifications OK No thanks