video media digital

Știri neutre – Neutral news

Despre Li-Fi

Tehnologia Li-Fi (Light Fidelity) este o tehnologie de comunicații fără fir care utilizează lumină vizibilă sau infraroșu apropiat pentru transmiterea datelor în loc de unde radio, așa cum face Wi-Fi-ul (Wireless Fidelity).

Utilizează lumină vizibilă sau infraroșu apropiat pentru a transmite datele. Aceasta poate fi lumină naturală sau artificială, cum ar fi lumina emisă de becuri LED sau alte surse de lumină.

Li-Fi are potențialul de a oferi rate de transfer de date mult mai mari decât Wi-Fi. Acest lucru se datorează faptului că spectrul luminii poate suporta frecvențe mai mari și, astfel, o mai mare cantitate de date poate fi transmisă într-un timp mai scurt.

Li-Fi este considerată o tehnologie mai sigură decât Wi-Fi, deoarece semnalul luminos nu trece prin pereți sau obiecte solide, ceea ce face mai dificil pentru intruși să intercepteze semnalul de comunicații. Totuși, este important să se ia în considerare măsurile suplimentare de securitate, deoarece semnalul Li-Fi poate fi captat dacă există o sursă de lumină vizibilă sau infraroșu apropiat în raza de acțiune.

Distanța de acțiune a Li-Fi este mai mică decât cea a Wi-Fi-ului. Acest lucru înseamnă că semnalul Li-Fi este limitat la zona iluminată de sursa de lumină, iar acesta nu poate pătrunde în alte camere sau zone fără lumină.

Ți-ai plăcut ? Poți să mă ajuți să fac materiale mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks