video media digital

Știri neutre – Neutral news

S-a deschis primul magazin controlat de inteligența artificială din Italia

Un magazin complet automat s-a deschis în Verona „Prendi&Vai!” și aparține lanțului de supermarketuri Conad. Magazinul este dotat cu o tehnologie de viziune computerizată, formată din camere capabile să monitorizeze întregul perimetru, să urmărească clientul din momentul în care intră în magazin și până când iese și să identifice exact produsele alese.

Este primul magazin autonom italian, adică un supermarket fizic care permite clienților să selecteze, să cumpere produse și să plătească fără a trece produsele prin casa de marcat, punând totul direct în geantă. Un proiect fără precedent pentru Italia, născut din colaborarea dintre Dao (o cooperativă asociată cu Conad pentru provinciile Trento, Bolzano, Verona, Vicenza și Belluno) și Retail Hub, care a descoperit tehnologia dezvoltată de start-up-ul portughez Sensei.

Seamănă cu sistemul Just Walk Out de la Amazon Go (SUA) și Amazon Fresh (UK), ce sunt dotate cu camere de vizionare computerizate, senzori de greutate și tehnologie de învățare profundă pentru a detecta mărfurile pe care cumpărătorii le iau sau le întorc pe rafturi și urmăresc articolele selectate într-un coș virtual. La intrare, clienții sunt rugați să selecteze Just Walk Out sau să utilizeze căile tradiționale de plată. Cei care aleg Just Walk Out intră în magazin, scanează codul QR din aplicația mobilă Amazon sau introduce un card de credit / debit conectat la contul lor Amazon.

About Author

Enable Notifications OK No thanks