video media digital

Știri neutre – Neutral news

Cele 3 ,,surori” cu inteligenţă artificială

Inteligența artificială a devenit o parte integrantă a vieților noastre și se găsește peste tot – de la algoritmi din rețelele sociale, la comerțul online și la navigarea pe internet, însă acest lucru nu înseamnă că toată lumea este confortabilă cu ideea, scrie CNN. O posibilă cale de a schimba opinia unui public sceptic, este cu ajutorul unei „familii” de „surori”-robot.

Sophia, Grace și Desdemona sunt roboți umanoizi, fiecare programat cu IA sofisticată. Cea mai în vârstă dintre cele trei, Sophia, a fost activată pentru prima dată în 2016 și a primit o atenție generalizată din partea publicului, în mare măsură din cazua felului în care arată.

Robotul Grace

Robotul Grace a fost destinat pieţei asistenţei medicale şi conceput pentru a interacţiona cu vârstnicii şi cei izolaţi de pandemia COVID-19.

Îmbrăcată într-o uniformă albastră de asistentă medicală, Grace are trăsături asiatice, păr şaten până la guler şi o cameră termică în piept pentru a lua temperatura şi a măsura capacitatea de reacţie. Foloseşte inteligenţa artificială pentru a diagnostica un pacient şi poate vorbi engleză, mandarină şi cantoneză.

Desdemona, „sora mai mică” a Sophiei

Desdemona, „sora mai mică” a Sophiei, primul cetățean robot din lume, folosește tehnologia AI pentru a extrage dintr-o bibliotecă de mari artiști, poeți, oameni de știință și scriitori pentru a genera spontan versuri și melodii.

Pentru a-și promova descoperirea, creatorii ei au creat și un pseudo eveniment live, în care Desdemona să fie acompaniată de o formație, Jam Galaxy.

About Author

Enable Notifications OK No thanks