video media digital

Știri neutre – Neutral news

TOP 10 : Previziuni făcute de The Simpsons care s-au adeverit!

The Simpsons este un sitcom animat american creat de Matt Groening pentru Fox Broadcasting Company.

A fost votat cel mai bun serial de televiziune a secolului al XX-lea de către revista „Time” în 1998 și este privit de numeroși critici drept unul din cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor.

Serialul ne prezintă aventurile unei familii „particulare” (unul din primele motto-uri ale serialului fiind: „We put the FUN in DysFUNctional”, (joc de cuvinte intraductibil în română, o traducere cuvânt cu cuvânt ar fi: „Noi punem distracția în disfuncțional”) din clasa muncitoare, aruncând o privire foarte satirică asupra lumii în care trăiesc.

The Simpsons ironizează aproape tot ce ține de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Serialul a ajutat la ridicarea standardelor animației pentru adulți, pregătind calea pentru alte desene animate precum South Park.

Familia a fost concepută de Groening cu puțin timp înainte de o solicitare pentru o serie de scurtmetraje animate cu producătorul James L. Brooks. El a creat o familie disfuncțională și a numit personajele după membrii familiei sale, înlocuindu-l pe Bart cu propriul său nume; el a crezut că Simpson era un nume amuzant prin faptul că sună similar cu ”simplet” Scurtmetrajele au devenit parte a emisiunii The Tracey Ullman Show pe 19 aprilie 1987. După trei sezoane, desenul animat a fost transformat într-un spectacol de jumătate de oră în prime time și a devenit prima serie a lui Fox care a intrat în Top 30 de rating într-un sezon.

10 : Gripa Osaka

Un episod din 1993 arăta cum un virus misterios mătura orașul. Și pe care mulți fani au asemănat-o de atunci cu noul virus. Locuitorii din Springfield sunt loviți de „gripa Osaka”, după ce un muncitor bolnav din fabricile din Japonia tușește în cutiile folosite pentru a livra un storcător comandat de mulți rezidenți ai Springfield, inclusiv Homer. Un nor se vede ieșind din fiecare cutie, orașul ajungând ulterior să se confrunte cu gripa misterioasă în următoarele săptămâni.
În timp ce mulți fani s-au grăbit să tragă paralele între episodul în cauză și actuala pandemie, co-scriitorul episodului în cauză a afirmat că ideea potrivit căreia emisiunea animată a prezis noul virus este „dezgustătoare”.

https://www.youtube.com/watch?v=9Tig6hq9OFI

9 : Donald Trump președintele SUA

Alegerea lui Donald Trump preşedinte al Statelor Unite ale Americii a fost prezisă de serialul de televiziune ”The Simpsons” în urmă cu 16 ani, în episodul ”Bart to the Future” din cel de-al 11-lea sezon al show-ului

În acel episod, personajul Bart Simpson are o viziune despre un viitor în care, peste 30 de ani, sora lui, Lisa, este aleasă preşedinte, preluând conducerea SUA după un mandat dezastruos al predecesorului ei, Donald Trump.

”The Simpsons” prezintă aventurile membrilor unei familii din clasa de mijloc americană – Homer, Lisa, Bart şi Lisa Simpson. ”The Simpsons” ironizează aproape tot ce ţine de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri.

8 : Walt Disney cumpărat 21st Century Fox

În 1998, o scenă rapidă din „The Simpsons” a arătat 20th Century Fox ca „o divizie a Walt Disney Co.” Și în martie 2019, Disney a finalizat achiziția de 71,3 miliarde de dolari a activelor cinematografice și TV ale 21st Century Fox.

7 : Lady Gaga la Super Bowl

The Simpsons păreau să știe că Lady Gaga era destinată să cânte la Super Bowl încă din 2002. Episodul – numit „Lisa Goes Gaga” o arătă pe prințesa pop care zboară prin aer într-un ham, înainte de a ateriza pe scenă. Ceea ce este aproape ce a făcut Gaga în 2017.

6 : The Simpsons: 9/11

În episodul din 1997, „City of New York vs Homer”, există o trimitere trecătoare la turnurile gemene și la data de 11 septembrie 2001, ceea ce a determinat mulți teoreticieni ai conspirației să spună că emisiunea a anticipat atacurile din 11 septembrie. În scena în cauză, emisiunea se reduce la o broșură care arată „New York la 9 dolari pe zi”, cu turnurile gemene clar vizibile în spatele cifrei nouă, făcându-l să pară ca și cum ar fi citit 11 septembrie.

5 : Higgs Boson 

Într-un episod din 1998, „The Wizard of Evergreen Terrace”, Homer scrie o ecuație pe o tablă care, dacă este rezolvată, „obțineți masa unui boson Higgs care este doar puțin mai mare decât nanomasa unui boson Higgs. este „, spune Simon Singh, autor științific.

4 : Statuia lui Cristofor Columb din Boston

Fanii din The Simpsons au spus că seria „a prezis” decapitarea unei statui a lui Cristofor Columb în Boston, Massachusetts

În episodul din sezonul 1 „The Telltale Head”, Bart Simpson este văzut decapitând o statuie a lui Jebediah Springfield, fondatorul orașului fictiv de desene animate Springfield.

Statuia lui Columb din Waterfront Park din Boston a fost atacată de protestatari pe 10 iunie. La fel ca statuia lui Jebediah Springfield, capul a fost îndepărtat peste noapte.

https://www.youtube.com/watch?v=_mLp1_BrY00

3 : Prăbușirea financiară a Greciei

Un utilizator al Reddit a susținut că The Simpsons a prezis că Grecia va fi în criză financiară înainte ca aceasta să se întâmple în mod real.

Într-o scenă dintr-un episod din 2013, intitulat Politically Inept, cu Homer Simpson, a apărut pe ecran un titlu de știri care scria: „Europa pune Grecia pe eBay”.

Gluma satirică implică faptul că Europa ar trebui să strângă suficient pentru a finanța salvarea.

 Această glumă despre Grecia din 2013 a prezis criza care a avut loc un an mai târziu?

2 : Invenția ceasurilor inteligente

În 1995, The Simpsons au arătat pe cineva folosind un telefon ca ceas.

Aproape 20 de ani mai târziu, Apple a lansat Apple Watch.

Spectacolul părea să fie la fața locului, cu prezicerea modului în care tehnologia va progresa.

 A prezis acest episod ceasul smartphone-ului?

1 : Apeluri video

În episodul din 1995, arată un viitor în care Lisa, în vârstă de facultate, se îndrăgostește de englezul stereotip tipic Hugh. 

În timpul episodului, Lisa și Hugh se logodesc, iar Lisa îi transmite știrile unui Marge ușor negru prin apel video.

The Simpsons Did It: Coronavirus, Murder Hornets and 12 Other Times the  Show Predicted the Future - IGN

About Author

Enable Notifications OK No thanks