video media digital

Știri neutre – Neutral news

Robotul Sophia va fi produs în masă

Robotul umanoid Sophia a devenit un fenomen viral, de la lansarea sa în 2016, iar acum compania care stă în spatele ei are o nouă viziune, să înceapă producţia de masă a roboţilor până la finele acestui an.

Povestea sa pornea în 2016, atunci când firma de robotică Hanson Robotics din Hong Kong dezvăluia robotul umanoid. Ulterior avea să se viralizeze prin diferite reportaje. Acum aflăm că firma respectivă are de gând să lanseze 4 modele, inclusiv Sophia. Ele vor începe să iasă din fabrica în prima jumtate a anului curent. Vestea vine fix când cercetătorii au prezis că pandemia va crea noi locuri de muncă şi oportunităţi în industria robotică.

Compania Hanson Robotics din Hong Kong a informat că patru modele de roboţi, inclusiv Sophia, vor începe să iasă de pe porţile fabricilor în prima jumătate a lui 2021, tocmai într-un moment în care cercetătorii prezic că pandemia va crea noi oportunităţi pentru industria roboticii.

„Lumea COVID-19 va avea nevoie de din ce în ce mai multă automatizare pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”, a declarat fondatorul şi directorul general al companiei, David Hanson.

About Author

Enable Notifications OK No thanks