video media digital

Știri neutre – Neutral news

Inteligenţa Artificială a extras vocea lui John Lennon pentru o „ultimă” melodie

O „ultimă” melodie a trupei Beatles, cu vocea regretatului membru John Lennon, va fi lansată în acest an datorită utilizării inteligenței artificiale, a declarat Paul McCartney, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat BBC Radio 4, Paul McCartney nu a numit piesa, ci a spus că tehnologia a fost folosită pentru „un demo pe care John l-a avut, la care am lucrat”.

„Așa că, când am venit să facem ceea ce va fi ultimul disc al Beatles… am reușit să luăm vocea lui John și să o obținem pură prin această inteligență artificială (inteligență artificială), pentru ca apoi să amestecăm discul așa cum ați face de obicei, ” a spus cântăreața-compozitoare, în vârstă de 80 de ani.

„Tocmai l-am terminat, va fi lansat anul acesta.”

BBC a spus într-un articol online că melodia ar putea fi „Now and Then”, pe care Lennon l-a înregistrat ca demo în 1978, cu doi ani înainte de moartea sa în 1980.

McCartney a spus că regizorul Peter Jackson a folosit tehnologia pentru seria de documentare din 2021 „The Beatles: Get Back”, care se uită la Fab Four care își fac albumul din 1970 „Let It Be”.

„A fost capabil să scoată vocea lui John dintr-o casetă mică”, a spus McCartney.

„Aveam vocea lui John și un pian, el le putea separa cu AI.”

Utilizarea AI în muzică a stârnit atât entuziasm, cât și teamă de ceea ce ar putea aduce tehnologia.

Întrebat despre asta, McCartney a spus: „Este un lucru foarte interesant… este ceva cu care abordăm cu toții în acest moment și încercăm să ne confruntăm”.

„… Există o latură bună și apoi o parte înfricoșătoare și va trebui doar să vedem unde duce asta.”

Ți s-a părut interesant? Ajută-mă să fac articolele și mai interesante

About Author