video media digital

Știri neutre – Neutral news

Ce este VR? 

Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la virtual reality sau VR) se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Dorința de a crea și experimenta o realitate virtuală are rădăcini mai vechi decât franciza Keanu Reeves. Conceptul este probabil cel puțin la fel de vechi ca fotografia, chiar dacă termenul „realitate virtuală” a fost creat mai recent. La scurt timp după inventarea camerei, stereoscoapele au fost folosite pentru a crea iluzia de trei dimensiuni folosind doar două imagini statice. O altă piatră de hotar în istoria experiențelor VR a fost Sensorama, inventată de Morton Heilig în 1962, care combina proiecții panoramice și vânt și mirosuri artificiale, eliberate în momente cheie, pentru a spori autenticitatea experienței (experiența originală consta într-o plimbare cu bicicleta prin Brooklyn, New York). 

Astăzi, experiențele de realitate virtuală devin din ce în ce mai sofisticate. Inginerii și programatorii creează experiențe realiste care răspund la fiecare mișcare fizică a participanților,în timp ce călătoresc prin lumi imaginare fără a părăsi spațiul lor privat. VR nu mai este o noutate, ci un instrument inovator în toate tipurile de aplicații profesionale. 

Realitatea virtuală versus realitatea augmentată.

Este important să reținem ce nu este realitatea virtuală – și anume, realitate augmentată (AR). În ciuda denumirilor similare, AR nu oferă participanților șansa de a explora o realitate complet digitală; mai degrabă, adaugă conținut suplimentar în lumea reală din fața acestora.

Cu aplicațiile AR, puteți ține camera telefonului îndreptată spre scena din fața dvs. și acesta va completa scena existentă. De exemplu, unele aplicații AR vă vor oferi informații suplimentare despre ceva din apropiere – cum ar fi o fabrică sau un produs – atunci când vă țineți telefonul îndreptat spre acestea. AR include, de asemenea, aplicații care inserează, spre exemplu, un personaj de desene animate în scena la care vă uitați prin telefon; acest lucru este valabil pentru popularul joc AR Pokémon GO.

Cum Realitatea virtuală și augmentată ajută turismul și istoria unui oraș ?

Site-urile folosesc tehnologiile ca decizii strategice de afaceri deoarece turismul virtual a fost și este un instrument eficient în evocarea emoțiilor și a intenției de a vizita locul în realitate. 

Sectorul muzeelor, în special, a încercat experiența virtuală în trecut cu efecte pozitive. În afara țării noastre sectorul turistic este implicat în diverse forme de comunicare cu oaspeții, inclusiv videoclipuri din culise, filmări cu dronavideoclipuri 360°tururi virtuale ale spațiilor și experiențe de realitate mixtă ( VR). În timpul pandemiei și chiar și după încetarea acesteia, turismul virtual permite opțiuni sigure și accesibile care păstrează locul în minte și, de asemenea, pot ajuta la recuperarea turismului după pandemie. În unele cazuri, tehnicile virtuale sunt folosite pentru a spori experiența vizitatorilor pe site, de exemplu, adăugând o prezentare VR într-o locație de turism.

Am făcut un articol despre cum Tehnologia VR și AR ajută turismul

About Author

Enable Notifications OK No thanks