video media digital

Știri neutre – Neutral news

Artiști holograme și concerte în metaverse

Realitatea Virtuală (VR), metaverse-ul și concertele cu holograme nu sunt doar tehnologii revoluționare, ci și catalizatori ai creativității, motori ai inovației și agenți ai transformării în lumea muzicală contemporană. Aceste tehnologii futuriste nu doar aduc artiștii în prezent, ci deschid uși spre noi dimensiuni artistice, transcendând limitele spațiului și timpului. În acest articol, vom explora cum VR și hologramele nu sunt doar simple spectacole, ci devin adevărate experiențe immersive care contribuie la evoluția muzicii și conectează artiștii cu publicul în moduri inedite.

Concertul starului muzicii electronice a durat 50 de minute, la cumpăna anilor 2020-2021. Colosalul show al lui Jean-Michel Jarre a fost transmis live pe YouTube şi Facebook. Efecte speciale, luminoase şi sonore, o catedrală Notre-Dame reconstituită din imagini de sinteză – inclusiv cu turla dispărută la incendiul din aprilie 2019 – concertul care a mizat pe realitatea virtuală (VR) a depăşit aşteptările internauţilor.

In timp ce compozitorul era în direct dintr-un studio parizian, un avatar al său era prezent în interiorul catedralei Notre-Dame şi în mijlocul unei mulţimi – virtuale – de fani. Monumentul parizian fusese integral digitalizat înaintea tragediei de acum un an şi jumătate.

Eu am scris un articol și am făcut un material video în 2021 despre revenirea trupei ABBA a avut loc fără artiștii pe scenă. În schimb au fost reprezentați de avataruri digitale în cadrul turneului ABBA Voyage. https://www.vmdtv.eu/abba-revine/

ABBA Voyage este un concert virtual al grupului pop suedez ABBA. Concertele includ avatare virtuale (numite „ABBAtars”), care înfățișează grupul așa cum a apărut în 1979 și folosesc vocea reînregistrată a cântecelor într-un studio din Suedia special pentru acest spectacol, acompaniat de o trupă instrumentală live. Dansul și cântarea sunt toate surprinse din setul de studio, așa că sunt toate, cu excepția aparițiilor lor mai tinere cu avatar CGI. Concertele au loc în ABBA Arena, un loc special construit lângă Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Londra.

Versiunile digitale ale ABBA au fost create cu captură de mișcare și tehnici de interpretare cu cei patru membri ai trupei și compania de efecte vizuale Industrial Light & Magic, în ceea ce este prima incursiune a companiei în muzică.

Concertul ABBA Voyage este produs de Svana Gisla și Ludvig Andersson, regizorul Baillie Walsh, co-producătorul executiv Johan Renck și coregraful Wayne McGregor .

Elvis Presley va reveni pe scenă la sfârşitul anului 2024, la Londra, sub forma unei holograme. Regele va interpreta pe scenă cele mai mari hituri, printre care „Suspicious Minds”, „Jailhouse Rock” şi „Hound Dog”.
Avatar este creat cu ajutorul a mii de înregistrări din concerte şi fotografii realizate în privat de către apropiaţii cântăreţului din Memphis.
Graţie Inteligenţei Artificiale, imaginile au făcut posibilă crearea unei „versiuni incredibil de autentice a lui Elvis”, a declarat Andrew McGuinness, directorul executiv al Layered Reality, compania britanică aflată în spatele acestui proiect.

Holografia este o metodă de înregistrare a unei imagini tridimensionale pe un suport în general bidimensional. Astfel, holografia este o formă avansată a tehnicii fotografice; înregistrările obținute se numesc holograme. Aceeași metodă se poate aplica și la înregistrarea, redarea și prelucrarea datelor de altă natură decât cele vizuale.
Ideea holografiei îi aparține fizicianului maghiar Dennis Gabor, care în acea perioadă (1947) lucra în Marea Britanie în domeniul microscopiei electronice. Pentru această realizare Gabor a primit în 1971 Premiul Nobel pentru Fizică. Invenția sa nu a putut însă fi aplicată pe scară largă decât după 1960, o dată cu inventarea laserului.

About Author

Enable Notifications OK No thanks