video media digital

Știri neutre – Neutral news

Recunoașterea facială o să fie noul tău pașaport când intri în Marea Britanie

Pasagerii care sosesc în Regatul Unit nu vor mai fi nevoiți să își prezinte pașapoartele la frontieră, conform planurilor de călătorie „fără fricțiuni”. În aeroporturi vor fi instalate noi porți electronice care vor putea permite intrarea în țară doar cu ajutorul recunoașterii faciale avansate.

Phil Douglas, directorul general al forțelor de frontieră britanice, a declarat că noile porți de înaltă tehnologie de pe aeroporturi vor folosi tehnologia avansată de recunoaștere facială pentru persoanele care sosesc în Marea Britanie.

Există peste 270 de porți electronice în 15 porturi aeriene și feroviare din Marea Britanie, care vor trebui înlocuite cu noua tehnologie, care va fi mai sigură și va procesa mai rapid sosirile.

Porțile electronice din Regatul Unit au fost inițial limitate la sosirile din Marea Britanie și UE, dar de-a lungul anilor utilizarea lor a fost extinsă pentru a include sosirile din Australia, Canada, Coreea de Sud, Elveția, Islanda, Japonia, Liechtenstein, Noua Zeelandă, Norvegia, Singapore și SUA.

Porțile electronice existente au suferit o serie de eșecuri în ultimii ani. Întregul sistem s-a prăbușit la începutul weekendului cu ziua de luni liberă de la sfârșitul lunii mai din 2023 din cauza unei actualizări eșuate a sistemului, ceea ce a dus la cozi de patru ore la aeroporturi. În 2021, probleme tehnice au făcut ca porțile să cedeze de trei ori în două luni. Atunci când porțile cedează, toți pasagerii trebuie să fie controlați manual.

About Author

Enable Notifications OK No thanks