video media digital

Știri neutre – Neutral news

Voi ați știut că Inteligența artificială face parte din viața voastră ?

În prezent, există o multitudine de gadgeturi care beneficiază de tehnologia inteligenței artificiale. Acestea sunt doar câteva exemple de gadgeturi care utilizează AI pentru a oferi funcționalități inovatoare:

 • Asistenți personali AI: Dispozitive precum Amazon Echo cu Alexa, Google Home cu Google Assistant și Apple HomePod cu Siri permit interacțiunea vocală cu AI-ul pentru a controla dispozitivele din casă, a obține informații, a seta memento-uri și multe altele.
 • Smartphone-uri: Majoritatea telefoanelor inteligente moderne utilizează AI pentru asistența vocală, recunoașterea facială, fotografierea inteligentă și optimizarea bateriei.
 • Camere foto cu AI: Aparatele foto inteligente utilizează AI pentru a recunoaște automat subiectele și a ajusta setările pentru a obține fotografii mai bune.
 • Smart TV-uri: Televizoarele inteligente utilizează AI pentru a sugera conținut pe baza istoricului de vizionare și pentru a oferi funcționalități de control vocal.
 • Aparate electrocasnice inteligente: Frigiderele, cuptoarele și mașinile de spălat inteligente utilizează AI pentru a monitoriza și optimiza funcționarea acestora.
 • Gadgeturi pentru sănătate și fitness: Ceasurile inteligente, brățările de fitness și alte dispozitive similare utilizează AI pentru a urmări activitățile fizice, somnul și starea de sănătate.
 • Asistenți de conducere AI: Mașinile cu sisteme avansate de asistență la conducere și auto-conducere utilizează tehnologia AI pentru a analiza mediul înconjurător și a lua decizii în trafic.
 • Traducători AI: Dispozitive portabile sau aplicații mobile care utilizează AI pentru a oferi traduceri în timp real între limbi diferite.
 • Gadgeturi de divertisment: Roboți jucărie, drone inteligente și alte gadgeturi de jocuri care utilizează AI pentru a învăța și a interacționa cu utilizatorii.

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele de gadgeturi cu AI care se găsesc pe piață în prezent. Tehnologia AI continuă să se dezvolte rapid, ceea ce înseamnă că viitorul va aduce și mai multe inovații în acest domeniu.

Primul joc cu Inteligență Artificială

În 1951, Christopher Strachey a scris un program de dame, iar Dietrich Prinz a scris unul pentru șah, cu ajutorul unui mașinăriei Ferranti Mark 1 de la Universitatea din Manchester.

Programul de dame al lui Arthur Samuel, subiectul lucrării sale din 1959 „Unele studii în învățarea automată folosind jocul de dame”, a obținut în cele din urmă suficientă abilitate pentru a provoca un amator respectabil. Game AI va continua să fie folosit ca măsură a progresului în AI de-a lungul istoriei sale.

Nașterea termenului „inteligență artificială”

John McCarthy și-a prezentat definiția inteligenței artificiale la o conferință din campusul Colegiului Dartmouth în vara anului 1956, indicând începutul cercetării AI, iar participanții, inclusiv el, au devenit liderii cercetării AI timp de multe decenii. 

John McCarthy este creatorul Lisp, un limbaj de programare standard folosit pe scară largă în robotică, diverse aplicații științifice și o serie de servicii bazate pe Internet, inclusiv detectarea fraudelor cu carduri de credit și programarea companiilor aeriene.

În prezent, tehnologia AI este prezentă într-o multitudine de domenii și aplicații, și continuă să avanseze rapid. Dezvoltarea și aplicarea inteligenței artificiale continuă să ofere oportunități semnificative și schimbă în mod fundamental modul în care interacționăm cu tehnologia și lumea înconjurătoare.

În viitor, inteligența artificială (AI) are potențialul de a aduce schimbări semnificative și de a oferi numeroase beneficii oamenilor. Câteva moduri în care AI ar putea ajuta oamenii în viitor includ:

 • Sănătate și medicină avansată: AI poate contribui la dezvoltarea diagnosticării și tratamentului mai precis și mai rapid al bolilor. Sistemele AI pot analiza datele medicale și imagistica pentru a detecta și diagnostica afecțiuni într-un stadiu incipient, ajutând astfel la prevenirea și tratamentul bolilor într-un mod mai eficient.
 • Educație personalizată: Tehnologia AI poate fi folosită pentru a crea experiențe de învățare personalizate, adaptate nevoilor individuale ale elevilor. Sistemele AI pot identifica nivelurile de cunoștințe ale elevilor și pot adapta materialul pentru a le oferi resurse și lecții potrivite.
 • Automatizarea muncii: AI poate prelua sarcinile repetitive și muncă de rutină în diferite industrii, permițând oamenilor să se concentreze pe sarcini mai creative și intelectuale. Automatizarea poate crește eficiența și productivitatea, eliberând timp pentru activități valoroase.
 • Transport autonom: Tehnologia AI este esențială pentru dezvoltarea vehiculelor autonome. Aceasta poate ajuta la îmbunătățirea siguranței rutiere și a eficienței transportului, reducând congestia și emisiile poluante. Gestionarea resurselor: AI poate fi folosită pentru optimizarea utilizării resurselor precum energia, apă, alimente și combustibili. Aceasta ar putea ajuta la reducerea consumului inutil și la conservarea mediului înconjurător.
 • Asistenți personali avansați: Dezvoltarea asistenților personali AI va continua să faciliteze interacțiunea oamenilor cu tehnologia și să ofere servicii și informații într-un mod mai natural și eficient.
 • Cercetare științifică și descoperiri: AI poate ajuta la accelerarea cercetării științifice, analizând datele și făcând conexiuni complexe care ar fi dificil de identificat manual. Crearea de conținut și artă: Tehnologia AI poate fi folosită pentru a crea conținut media, artă și muzică, deschizând noi oportunități pentru inovație și exprimare artistică. Totuși, este important să recunoaștem că dezvoltarea AI ridică și provocări și preocupări, inclusiv probleme legate de securitate, etică, confidențialitate și impactul asupra locurilor de muncă. Utilizarea responsabilă și etică a tehnologiei AI va fi esențială pentru a asigura că aceasta aduce beneficii durabile și echitabile pentru societate și mediu.

Ți-a plăcut articolul ? Ajută-mă să fac articole și mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks