video media digital

Știri neutre – Neutral news

Despre Flightradar24

Poate cunoasteți Flightradar24 ca o aplicație mobilă care le permite utilizatorilor să urmărească programele de zbor şi rutele avioanelor în timp real, pe o hartă detaliată, folosind doar telefonul mobil sau un calculator. Astfel, utilizatorii trebuie să completeze câteava detalii legate de zborul care îi interesează, precum ţara spre care se îndreaptă avionul şi ora la care decolează iar aplicaţia oferă toate datele importante despre acesta. De asemenea, utilizatorii pot vedea pe aplicaţie viteza cu care se deplasează avionul sau starea vremii.

Flightradar24 este un site web care permite urmărirea în timp real a poziției avioanelor aflate în zbor. Site-ul a fost fondat în anul 2007 de către compania suedeză Svenska Resenätverket AB. Monitorizarea este posibilă doar dacă avionul are montat la bord un transponder de tip ADS-B și acesta este conectat.

Pentru a putea vizualiza un avion pe Flightradar24, el trebuie să dispună de un transponder ADS-B, care funcționează împreună cu GPS și transmite un semnal care conține poziția, viteza, precum și alte date de zbor, care sunt primite de către un receiver conectat la Flightradar24 în timp real. Până în prezent, aproximativ 60% din aeronave sunt echipate cu ADS-B. Flightradar24 folosește două dintre cele mai populare riceivere ADS-B de pe piață, și anume SBS-1 de la Kinetic Avonics și AirNav de la AirNav-systems.

Ți-a plăcut articolul ? Ajută-mă să fac articole și mai bune

About Author

Enable Notifications OK No thanks