video media digital

Știri neutre – Neutral news

Trupa Daft Punk s-au despărțit, după 28 de ani de activitate

Cei doi membri ai formaţiei, Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo, şi-au anunţat despărţirea, după 28 de ani de activitate, prin intermediul unui ultim videoclip cu numele „Epilogue”

Clipul de opt minute reia scene din filmul SF „Electroma” realizat de Daft Punk în 2006.

În videoclip, cei doi membri ai grupului, îmbrăcaţi în celebrele lor costume de roboţi, îşi iau rămas bun în mijlocul deşertului. La final, unul dintre ei se „autodistruge”.

Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem-Christo au infiintat Daft Punk la Paris, în 1993.

Albumul lor de debut, “Homework” (1997), a fost un punct de reper pentru muzica dance, cu single-uri clasice precum  “Around the World” și “Da Funk”. Dupa lansarea celui de al doilea album, “Discovery” (2001), cei doi artisti au început să aibă apariții publice în ținutele de roboți, acestea devenind trademark-ul lor. Piesele “One More Time” și “Harder, Better, Faster, Stronger” i-au consolidat ca superstaruri globale.

Amprenta lor în imaginația populară a continuat să se adâncească în anii următori, cu albume incluzând “Human After All” (2005) , “Alive 2007”, dar și coloana sonora a filmului “Tron: Legacy” (2010).

Dupa douăzeci de ani de carieră, Daft Punk a facut senzatie încă o dată cu “Get Lucky”, single-ul principal al albumului din 2013 – “Random Access Memories”. Piesa, care a fost un featuring cu Nile Rodgers și Pharrell Williams, a vândut milioane de exemplare în întreaga lume și a câștigat două premii Grammy. “Get lucky” a avut si un follow-up single – “Lose Yourself to Dance”. Albumul “Random Access Memories” i-a adus lui Daft Punk încă trei Grammy, inclusiv cel pentru Albumul Anului.

About Author

Enable Notifications OK No thanks