video media digital

Știri neutre – Neutral news

Roboți din secolul al XVIII-lea

La Musée d’Art et d’Histoire de Neuchâtel din Elveția sunt trei păpuși automate construite între 1768 și 1774. In acest proiect au colaborat ceasornicarul Pierre Jaquet-Droz, fiul său Henri-Louis și Jean-Frédéric Leschot, aceste papusi au fost foarte avansate pentru vremea lor, de fapt, mulți consideră că sunt stramoșii PC-urilor și a roboților cu Inteligență artificială.

Primul este Muzicianul, o păpușă după modelul unei femei. Ea nu redă muzică înregistrată; în schimb, Jaquet-Droz a proiectat-o ​​să cânte la un instrument personalizat, apăsând efectiv tastele cu degetele plus pieptul ei se mișcă ca și cum ar respira și face mișcări mici ca un pianist adevărat (de exemplu, mișcându-și capul și ochii pentru a-și urma degetele).

Al doilea este Proiectantul, un copil mic care ar putea desena patru imagini diferite: un câine, Cupidon pe un car, un cuplu regal și portretul lui Ludovic al XV-lea. Jumătatea superioară a corpului are trei seturi de came care îi permit să-și miște mâna și să deseneze cu o precizie impresionantă. De asemenea, uneori suflă pe creion pentru a-l curăța de praf.

Al treilea, este Scriitorul, probabil cel mai impresionant dintre cei trei. Înfășurat cu o manivelă, scriitorul posedă un sistem similar cu cel al Proiectantului, permițându-i să scrie până la 40 de litere de text personalizate de operator. Acest automat din 6.000 de piese folosește o pană pentru a scrie; ocazional, îl scufundă în cerneală.

Au fost construiti ca jucării publicitare și de divertisment concepute pentru a îmbunătăți vânzările de ceasuri în rândul nobilimii Europei în secolul al XVIII-lea.

Până în prezent, toate cele trei automate sunt în stare de funcționare.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks