video media digital

Știri neutre – Neutral news

Camioane-capsulă, fără șofer și fără cabină

Compania General Electric și suedezii de la Einride au anunțat un parteneriat pentru lansarea unei flote de camioane electrice autonome. Potrivit unui comunicat de presă, flota va fi prima de acest fel care va opera în SUA.

Capsulele vor avea nevoie de reglementări ca să circule pe drumurile publice, așa că deocamdată se deplasează în campusurile gigantice ale clienților, pentru că șoferul de siguranță nu este necesar dacă mașinile sunt pe o proprietate privată.

Potrivit Reuters, Einride a angajat primul său șofer de la distanță, care va fi în stare să preia controlul acestor camioane dacă se vor afla într-o situație în care va fi nevoie de un factor de decizie uman.

În ciuda faptului că mașinile nu se deplasează încă pe drumurile publice, suedezii își imaginează că tehnologia lor va face o diferență în ceea ce privește impactul asupra mediului, estimând că un parteneriat cu General Motors va reduce emisiile de dioxid de carbon ale companiei cu 970 de tone în primul an, cantitate care va crește pe măsură ce sunt adăugate mai multe camioane.

Sursă : Reuters și Techcrunch

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author

Enable Notifications OK No thanks