video media digital

Știri neutre – Neutral news

Tablouri realizate exclusiv de inteligenţa artificială, expuse la Amsterdam

Fie că vă sperie sau vă uimește inteligența artificială, nu mai există nici o șansă de a o evita. ChatGPT și alte instrumente de inteligență artificială ne scriu acum e-mailurile, ne ajută articole, la teme și recent creează artă.

Da, prima galerie de artă generată de inteligența artificială din lume s-a deschis la Amsterdam. Situată în apropierea altor atracții ciudate din cartierul central De Wallen din Amsterdam, Dead End Gallery prezintă creațiile inventive ale algoritmilor de inteligență artificială, de la picturi digitale la instalații interactive.

Vorbind pentru Euronews despre această expoziție unică, Constant Brinkman de la Dead End Gallery a declarat: „Suntem prima galerie din lume care expune fizic lucrări ale unor artiști generați de AI”.

Programatorii au comandat un software pentru a crea un artist fictiv, apoi, acești artiști artificiali au început să-și genereze operele de artă. Deși fiecare piesă pe care o produc este unică, ele nu sunt fără cusur. Unele lucrări ilustrează persoane cu șase degete, de exemplu. Dar, Brinkman spune că „artiștii” AI devin mai buni pe măsură ce capătă experiență, astfel că arta lor ar trebui să se îmbunătățească în următoarele săptămâni.


Cei care doresc să cumpere oricare dintre piese ar putea fi nevoiți să își verifice de două ori contul de economii. Când unul dintre artiștii AI, Irisa Nova, a fost întrebat cât valorează picturile sale, a răspuns: „Prețul estimat de curator ar putea varia între 3.000 și 10.000 de euro”.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks