video media digital

Știri neutre – Neutral news

Italia face o fabrică ce va construi un material important pentru semiconductori, cu banii din PNRR

Cand noi facem circ si campanii politice cu PNRR, Italia, sora mai mare a Romaniei, vrea sa construiasca o fabrica ce va construi un material pentru semiconductori.

Comisia Europeană anunță că a aprobat o măsură italiană de 292,5 milioane de euro pusă la dispoziție prin intermediul mecanismului de redresare și reziliență pentru a sprijini firma STMicroelectronics în construirea unei fabrici din lanțul valoric al semiconductorilor.

Fabrica va fi ridicată în localitatea Catania, Sicilia. Măsura va consolida securitatea aprovizionării, reziliența și suveranitatea digitală a Europei în ceea ce privește tehnologiile semiconductoarelor, se arată într-un comunicat al Comisiei.

Ajutorul va lua forma unei subvenții directe de 292,5 milioane de euro pentru a sprijini investiția de 730 de milioane de euro a STMicroelectronics în vederea construirii unei fabrici de plăci de carbură de siliciu în Catania. Carbura de siliciu este un material compus utilizat pentru fabricarea de plachete care servesc drept bază pentru microcipuri specifice utilizate în dispozitive de putere de înaltă performanță, cum ar fi cele utilizate în vehicule electrice, stații de încărcare rapidă, energii regenerabile și alte aplicații industriale.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks