video media digital

Știri neutre – Neutral news

Google a lansat cel mai avansat model AI : Gemini

Acesta nu este numele serviciului ci numele care va sta la baza tuturor serviciilor cu AI din portofoliul companiei. Vor exista trei variante de Gemini, fiecare cu alt scop și cu alte capabilități, iar cea mai „light” versiune vine și pe Google Pixel 8 Pro. Vom găsi „urme” de Gemini astfel în sistemul de operare Android, în căutări și reclame pe Google și chiar în Bard, care va păstra acest nume, chiar dacă în fundal va rula pe algoritmii Gemini.

Modelul Gemini vine în 3 dimensiuni: Gemini Ultra, cel mai mare și capabil model; Gemini Pro, care poate îndeplini o gamă largă de sarcini și Gemini Nano, concentrat pe sarcini specifice și telefoane mobile.

Deocamdată, compania le va permite clienților să folosească Gemini prin Google Cloud pentru aplicațiile personale.

Începând cu 13 decembrie, dezvoltatorii și clienții întreprinderilor pot accesa Gemini Pro prin API-ul Gemini în Google AI Studio sau Google Cloud Vertex AI.

Dezvoltatorii Android se vor putea folosi de Gemini Nano. Gemini va fi, de asemenea, un instrument util pentru a alimenta produsele Google, cum ar fi chatbot-ul Bard și Search Generative Experience, care încearcă să răspundă întrebărilor în stil conversațional (SGE nu este încă disponibil pe scară largă).

Gemini Ultra este primul model care depășește experții umani în MMLU (Înțelegerea masivă a limbajului multitask) utilizând o combinație de 57 de subiecte precum matematică, fizică, istorie, drept, medicină și etică pentru a testa atât cunoștințele lumii, cât și abilitățile de rezolvare a problemelor, a spus compania într-o postare pe blog miercuri. Se presupune că poate înțelege nuanța și raționamentul în subiecte complexe.

About Author

Enable Notifications OK No thanks