video media digital

Știri neutre – Neutral news

Cea mai mare uzină din lume care absoarbe CO2 din atmosferă și îl transformă în piatră a fost deschisă în Islanda

Prima și cea mai mare fabrică din lume care captează și transformă dioxidul de carbon din aer în piatră a fost miercuri deschisă în Islanda.

Fabrica Orca, înființată de startup-ul elvețian Climeworks AG pentru a reduce efectele gazelor cu efect de seră pe planetă, reprezintă o piatră de hotar în industria captării directe a carbnului.

Climeworks a construit 16 instalații în întreaga Europă, dar Orca este singura care captează și stochează permanent CO2, îl loc să îl recicleze.

Potrivit Climeworks, fabrica are capacitatea de a capta 4.000 de tone de CO2 pe an. Este de o cantitate echivalentă cu dioxidul de carbon emis de 790 de autoturisme.

Construcția uzinei Orca a început în mai 2020 pe baza unei tehnologii modulare avansate, spune Climateworks, adăugând că unitățile inovatoare de colector de aer compact de dimensiuni container au fost stivuite împreună pentru a construi fabrica.

Datorită locației sale strategice adiacente centralei geotermale ON Power Hellisheiði, Orca funcționează pe deplin cu energie regenerabilă.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author

Enable Notifications OK No thanks