video media digital

Știri neutre – Neutral news

Apple, Google şi Microsoft te scapă de parole

Apple, Google și Microsoft și-au unit forțele pentru a extinde suportul pentru autentificarea fără parolă pe mobil, desktop și browsere.

Parolele sunt nesigure, acreditările slabe și ușor de ghicit fiind responsabile pentru mai mult de 80% din toate încălcările de date, conform raportului anual al Verizon privind încălcarea securității datelor.Giganții din domeniul tehnologiei au anunțat joi că extind suportul pentru un standard de autentificare fără parolă al Alianței FIDO și al Consorțiului World Wide Web.

Această alianţă îşi propune să ne ofere o logare fără a scrie măcar un singur caracter pe dispozitiv. De acum încolo pe marile platforme, site-uri, aplicaţii, sisteme de operare veţi primi opţiuni de autentificare cu PIN, cu amprentă sau facial. Există şi opţiunea autentificării 2FA (Two Factor), cu confirmare a unui cod primit prin SMS de exemplu sau folosind un alt device din apropiere. 

Pe viitor vei putea să te loghezi pe un site doar deblocând telefonul de lângă PC cu amprentă. Fiecare dispozitiv va costa un credential FIDO numit passkey, care vă va autentifica. Pe parcursul următorului an se va implementa asta la Google, Microsoft, Apple. 

ȚI-A PLĂCUT ? SUSTINE-MĂ

About Author

Enable Notifications OK No thanks