video media digital

Știri neutre – Neutral news

Xiaomi va construi o fabrică pentru producția de telefoane complet automatizată


CEO-ul Xiaomi, Lei Jun a anunţat că firma pe care o conduce a început construcţia unei fabrici noi şi revoluţionare, care să folosească automatizarea pentru producţia smartphone. Practic, de producţie se vor ocupa doar roboţi, fără a fi nevoie de oameni.

Noua întreprindere are numele simbolic de „Black Light Factory” şi la fiecare 3 secunde un telefon nou va ieşi din linia sa de producţie. De asamblare, testare şi ambalare se vor ocupa exclusiv roboţi. În august 2020 Xiaomi a lansat prima fază a proiectului Smart Factory. Era vorba despre o fabrică de terminale mobile cu o capacitate de 1 milion de dispozitive produse pe an.

Ambele fabrici se află în două districte din Beijing. Proiectul pentru uzina complet robotizată a fost aprobat acum trei luni, iar Xiaomi a obținut deja autorizare pentru a o putea construi pe terenul respectiv. Aceasta va genera un profit anual de aproximativ 9.3 miliarde de dolari, funcționând non-stop, fără pauze. În plus, compania promite că va începe să construiască încă o astfel de fabrică la finalul anului 2023.

About Author