Un model de inteligență artificială (AI) dezvoltat de o echipă de cercetători americani și chinezi poate prezice cu o rată înaltă de acuratețe ce pacienți cu Covid-19 vor avea forme severe ale bolii.

Studiul, prezentat la publicația Computers, Materials & Continua, a fost realizat de cercetători de la NYU Grossman School of Medicine și de la Courant Institute of Mathematical Sciences din cadrul Universității New York, în parteneriat cu cercetători de la Spitalul Central Wenzhou și Spitalul Cangnan din Wenzhou, China.

“Chiar dacă este nevoie de cercetări suplimentare pentru a valida modelul nostru, el este promițător ca instrument de a indica pacienții cei mai vulnerabili la virus, ca suport pentru experiența dobândită în clinică a medicilor în tratarea infecțiilor virale”, a declarat dr. Megan Coffee, asistent la departamentul de medicină din cadrul NYU Grossman School of Medicine, co-autor al studiului.

“Scopul nostru a fost să realizăm un instrument de suport al deciziei folosind mijloace AI – în principal analiză predictivă – pentru a indica evoluția severității infecției cu coronavirus. Sperăm ca această metodă, atunci când va fi finalizată, va fi utilă medicilor pentru a evalua ce pacienți cu formă moderată a bolii trebuie internați și ce pacienți cu aceeași stare pot fi trimiși acasă, pentru a economisi resursele spitalelor“, a completat dr. Anasse Bari, asistent la Institutul Courant, citată de sciencedaily.com.

În cadrul studiului au fost colectate date privind 53 de pacienți testați pozitiv cu coronavirus îm ianuarie 2020 în două spitale din China.

Sprijină VMD TV

Dacă doreşti să susţii acest proiect independent şi voluntar poţi face o donaţie liberă direct prin

https://www.patreon.com/vmdstefan

By stefan