video media digital

Știri neutre – Neutral news

Starlink se va lansa și în România

Starlink doreşte dezvoltarea unei reţele de comunicare prin satelit care să ofere internet de mare viteză tuturor oamenilor de pe această planetă. În acest moment puţin peste 57% din totalul de 7.8 miliarde de oameni au acces la internet. Pentru a reuşi acest lucru, SpaceX trebuie să lanseze un total de aproximativ 42.000 de sateliţi la o distanţă de 550 km faţă de Pământ.

Când se lansează Starlink în România ?

Dacă ești interesat să fii printre primii care testează Starlink în România, nu trebuie decât să mergi pe site-ul oficial Starlink, să introduci o adresă de e-mail, strada pe care locuiești și să completezi un formular de plată. Chiar și înainte să completezi datele cardului și să plătești o primă plată de 99 de dolari, site-ul de informează când va fi disponibil, cel puțin estimativ, serviciul în zona în care locuiești.

Am introdus Piața Unirii din București și am aflat că, în România, serviciul Starlink va fi disponibil începând cu anul 2022. Asta înseamnă că în următorii aproximativ doi ani, vom putea să folosim internetul prin intermediul sateliților lui Elon Musk la un preț de 100 de dolari pe lună.

starlink romania

În prezent conexiunea la Starlink oferă viteze de transfer de 150 Mbps pentru download şi 25 Mbps pentru upload, însă aceste viteze vor ajunge în viitor până la 1 Gbps.

Dacă doriţi să fiţi printre norocoşii care vor testa Starlink în România, vă puteţi înscrie pe o listă de aşteptare plătind frumoasa sumă de 99 de dolari.

About Author