Oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană pregătesc deja planurile pentru o așa-numită fermă solară, care ar putea fi plasată pe orbita pământului la o altitudine de 36.000 de kilometri.
Tehnologia este încă în faza de testare preliminară – dar scopul final este construirea unei ferme spațiale solare lungi de 2 km, care să genereze la fel de multă energie ca o centrală nucleară.
„Un astfel de proiect ar asigura că Europa devine un jucător cheie – și potențial lider – în cursa internațională către soluții scalabile de energie curată pentru atenuarea schimbărilor climatice”, a spus ESA într-un comunicat.
Cum va funcționa tehnologia fermei spațiale?
Agenția Spațială Europeană a dezvoltat un parteneriat cu compania Airbus, metoda de captare și trimitere a energiei solare urmând să funcționeze pe principiul transmisiei wireless.
„Ca principiu, nu suntem departe de o antenă 4G, cu excepția faptului că nu dorim ca transmisia să se facă omnidirecțional, ci precis ca un laser”, a precizat inginerul Airbus Nicolas Schneider.
Ideea electricității fără fir [wireless] se întoarce la Nikola Tesla care, în 1901, a început proiectul turnului Wardenclyffe din Long Island (New York), de unde, prin transmiterea energiei sub formă de unde electromagnetice, a dorit să aducă lumină. mile depărtare. Scopul lui Nikola Tesla fost să distribuie electricitate gratuită în întreaga lume.
DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE
More Stories
Despre calculatorul românesc CoBra
Elon Musk dezvăluie primul robotaxi produs de Tesla, care se conduce singur
RoPay, primul serviciu național de plăți instant cu mobilul