video media digital

Știri neutre – Neutral news

SOLARIS: energie solară din spațiu

Oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană pregătesc deja planurile pentru o așa-numită fermă solară, care ar putea fi plasată pe orbita pământului la o altitudine de 36.000 de kilometri.

Tehnologia este încă în faza de testare preliminară – dar scopul final este construirea unei ferme spațiale solare lungi de 2 km, care să genereze la fel de multă energie ca o centrală nucleară.

„Un astfel de proiect ar asigura că Europa devine un jucător cheie – și potențial lider – în cursa internațională către soluții scalabile de energie curată pentru atenuarea schimbărilor climatice”, a spus ESA într-un comunicat.

Cum va funcționa tehnologia fermei spațiale?

Agenția Spațială Europeană a dezvoltat un parteneriat cu compania Airbus, metoda de captare și trimitere a energiei solare urmând să funcționeze pe principiul transmisiei wireless.

„Ca principiu, nu suntem departe de o antenă 4G, cu excepția faptului că nu dorim ca transmisia să se facă omnidirecțional, ci precis ca un laser”, a precizat inginerul Airbus Nicolas Schneider.

Ideea electricității fără fir [wireless] se întoarce la Nikola Tesla care, în 1901, a început proiectul turnului Wardenclyffe din Long Island (New York), de unde, prin transmiterea energiei sub formă de unde electromagnetice, a dorit să aducă lumină. mile depărtare. Scopul lui Nikola Tesla fost să distribuie electricitate gratuită în întreaga lume.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author

Enable Notifications OK No thanks