În perioada în care Municipiul Sibiu va fi în scenariu roşu pentru incidenţa cazurilor de Covid 19, Teatrul Naţional “Radu Stanca” Sibiu mută activitatea de spectacole online pe TNRS – Scena Digitală şi anunţă următoarele măsuri, în relaţia cu spectatorii:

1. Toate biletele cumpărate pentru spectacolele programate la TNRS – Sala Mare, spectacole a căror dată de desfăşurare ar intra sub incidenţa noilor măsuri impuse de scenariul roşu, rămân valabile pentru reprezentaţii viitoare, din anul 2020 sau din anul 2021, ale aceloraşi spectacole sau pot fi folosite pentru vizionarea online a oricăror altor spectacole programate pe TNRS – Scena Digitală.

2. Spectatorii care vor dori să vizioneze online un spectacol, pe TNRS – Scena Digitală, în baza unui bilet cumpărat pentru o reprezentaţie offline, pot face acest lucru solicitând un cod de vizionare la adresa de mail ticketing @ sibfest.ro

3. Spectatorii care doresc returnarea contravalorii biletelor cumpărate, pot face acest lucru în Agenţia Teatrală, pentru biletele cumpărate din agenţie, sau online, prin transmiterea unui email pe adresa ticketing @ sibfest.ro cu subiectul RETURNARE CONTRAVALOARE BILET, pentru biletele cumpărate online – indiferent de platforma de unde au fost achiziţionate.

“Parte dintre spectacolele noastre au deja o versiune video, produsă în anul 2020, în condiţii de calitate high definition a sunetului şi imaginii şi astfel vor putea fi vizionate de spectatorii noştri pe TNRS – Scena Digitală. Mă refer aici la producţiile “Tom şi Jerry 2.0”, regia Florin Piersic Jr., “LIVE”, regia Bobi Pricop, “Moroi”, regia Alexandru Dabija, “Opinia Publică”, regia Theodor-Cristian Popescu, “Maternal”, regia Radu Nica, “Felii”, regia Lia Bugnar, “Autobahn”, regia Andrei şi Andreea Grosu. Încă din luna martie, o prioritate pentru noi a fost şi este aducerea în Scena Digitală a cât mai multor producţii TNRS, pentru ca astfel publicul nostru să se poată bucura de teatru şi acasă. Teatrul Naţional “Radu Stanca” a tratat cu maximă responsabilitate relaţia cu spectatorii, în toată această perioadă de la debutul pandemiei până la revenirea pe scenă din luna august: am jucat, deşi legea nu ne-a impus acest lucru, cu o capacitate de doar 25% din efectivul total de locuri, respectiv cu doar 80 de spectatori în sală, şi am respectat cu stricteţe toate recomandările autorităţilor. Pe perioada scenariului roşu ne vom vedea cu spectatorii noştri online şi, imediat ce va fi posibil, ne vom revedea la Sala Mare.” Constantin Chiriac, director general TNRS

By stefan