Familia Simpson (engleză: The Simpsons) este cel mai prolific serial de animație american, având în prezent 31 de sezoane și peste 600 de episoade.

A fost votat cel mai bun serial de televiziune a secolului al XX-lea de către revista “Time” în 1998 și este privit de numeroși critici drept unul din cele mai influente seriale ale tuturor timpurilor.

Serialul ne prezintă aventurile unei familii “particulare” (unul din primele motto-uri ale serialului fiind: “We put the FUN in DysFUNctional”, (joc de cuvinte intraductibil în română, o traducere cuvânt cu cuvânt ar fi: “Noi punem distracția în disfuncțional”) din clasa muncitoare, aruncând o privire foarte satirică asupra lumii în care trăiesc.

The Simpsons ironizează aproape tot ce ține de cultura populară americană, majoritatea personajelor fiind stereotipuri. Serialul a ajutat la ridicarea standardelor animației pentru adulți, pregătind calea pentru alte desene animate precum South Park.

10. Corectorul automat de text

În anul 1994, apare într-un episod un produs electronic Newton, de la Apple, dotat cu un corector de text. Acesta schimbă efectiv sensul unei propoziții, prin modificarea doar a câtorva litere. În zilele noastre, toate telefoanele mobile sunt dotate cu astfel de corectoare de text, care dau de cap multor utilizatori.

Familia Simpson nu a prezis doar că Trump va fi președinte, ci multe alte lucruri

09. Smart Watch-ul

Într-un episod difuzat în anul 1995, viitorul logodnic al Lisei efectuează o convorbire telefonică prin intermediul unui Smart Watch. Două decenii mai târziu aveau să apară astfel de dispozitive în comerț.

Familia Simpson nu a prezis doar că Trump va fi președinte, ci multe alte lucruri

08. Coronavirusul, prezis încă din 1993

Într-un episod din 1993, un virus numit ”gripa Osaka” se răspândește prin Springfield după ce rezidenții au comandat storcătoare de sucuri din Japonia. Afirmațiile au apărut pe rețelele de socializare, după ce fanii au început să posteze despre similitudinile dintre episodul emisiunii intitulat „Marge în lanțuri” și începutul de epidemie globală din aceste zile, notează Daily Mail.

Scenele arată că storcătoarele sunt ambalate în cutii, precum și muncitori bolnavi care tușesc peste tot, trimițând virusul în America.

Fanii emisiunii au început a discuta intens pe Twitter despre asemănări – în ciuda faptului că virusul de pe The Simpsons a venit din Japonia, în timp ce curentul focar de coronavirus provine din Wuhan, în China.

THE SIMPSONS lovește din nou: Coronavirusul, prezis încă din 1993 ...

07. Lady Gaga la Super Bowl

The Simpsons păreau să știe că Lady Gaga era destinată să cânte la Super Bowl încă din 2002. Episodul – numit „Lisa Goes Gaga” – o arătă pe prințesa pop care zboară prin aer într-un ham, înainte de a ateriza pe scenă. Ceea ce este aproape ce a făcut Gaga în 2017, când cântăreața Just Dance a sărit de pe acoperișul stadionului NRG din Houston, Texas. Inutil de menționat că folosea și un ham.

The Simpsons predicted Lady Gaga's super bowl halftime show in ...

06. The Simpsons: 9/11

În episodul din 1997, „City of New York vs Homer”, există o trimitere trecătoare la turnurile gemene și la data de 11 septembrie, ceea ce a determinat mulți teoreticieni ai conspirației să spună că emisiunea a anticipat atacurile din 11 septembrie. În scena în cauză, emisiunea se reduce la o broșură care arată „New York la 9 dolari pe zi”, cu turnurile gemene clar vizibile în spatele cifrei nouă, făcându-l să pară ca și cum ar fi citit 11 septembrie.

The Simpsons' Has Predicted a Lot. Most of It Can Be Explained ...

05. Criza economică din Grecia

Într-un episod ”The Simpsons” – personajul Homer apare într-un comunicat de presă. Pe burtiera ecranului se precizează că Europa a pus Grecia pe eBay.

După mai puțin de 3 ani de la difuzarea acestei scene, Grecia a fost lovită de cea mai grava criză economică.

04. Victoria Germaniei asupra Braziliei în Cupa Mondială din 2014

În 2014, subiectul principal dintr-un episod a fost victoria Germaniei împotriva Braziliei și câştigă Cupa Mondială iar FIFA este implicată într-un scandal uriaş de corupție

03. Legalizarea canabisului în Canada

În octombrie 2018, Canada a legalizat utilizarea recreativă a canabisului. O altă știre arată că Matt Groening a prezis acest lucru cu aproximativ 13 ani înainte de a se întâmpla. În 2005, în episodul „Midnight RX” al emisiunii, Homer, Ned și Apu au făcut o excursie la Winnepeg, unde se întâlnesc cu dublura lui Ned, care se plimbă în jurul unei faleze. „Este legal aici” spune canadianul Ned.

02. Mașini de vot defecte

Atunci când Homer a încercat să-și exprime votul pentru Obama în episodul din 2008 „Treehouse of Horror XIX”, el descoperă că mașina de votare este defectă. Și nu are de ales decât să voteze pentru John McCain. După ce a încercat să-și înregistreze fără succes votul de șase ori, decide să voteze candidatul de opoziție ca test, și iată, votul său trece. Patru ani mai târziu, în 2012, unii alegători din Pennsylvania au raportat că au avut aceeași problemă, când o „scăpare de moment” a mașinilor de vot a schimbat voturile de la Barack Obama la Mitt Romney.

01. Familia Simpson a prezis candidatura lui Donald Trump acum 20 de ani

Un episod al serialului Familia Simpson care a rulat acum 20 de ani, pe 19 martie 2000, îl prezintă pe Donald Trump ca preşedinte al Statelor Unite, încercând să găsească soluţii pentru a reface economia americană.

În respectivul episod, Bart Simpson îşi vede viitorul şi află că sora sa, Lisa, va ajunge la rândul ei preşedinte. Ea organizează o şedinţă în Biroul Oval pentru a încerca să repare ceea ce predecesorul ei, Donald Trump, a stricat.

Lăsând gluma la o parte, creatorii serialului avertizează că subiectul ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru cetăţenii Statelor Unite. Ideea cu Trump preşedinte a venit atunci când scenariştii încercau să creeze o lume în care totul ar merge cât se poate de prost, a explicat Dan Greaney celor de la The Hollywood Reporter.

Did 'The Simpsons' Predict a Donald Trump Presidency?

By stefan