video media digital

Știri neutre – Neutral news

Ora Pământului 2021: Oamenii din toată lumea sting lumina între orele 20:30 și 21:30

Ora Pământului – Earth Hour, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, marcată la nivel mondial, are loc pe 27 martie 2021, începând cu ora locală 20.30, diferenţele fiind date de fusul orar.

În condiţiile impuse de pandemia de COVID-19, echipa de organizare la nivel mondial a Earth Hour recomandă participarea la evenimente online atunci când este posibil. Pentru participarea sau organizarea unui eveniment ce presupune prezenţa fizică, site-ul evenimentului www.earthhour.org, recomandă respectarea regulilor locale privind participarea şi găzduirea evenimentelor publice precum şi protejarea prin purtarea de măşti şi menţinerea distanţei.

Acestui demers i se alătură și principalele instituții din mai multe state, printre ele și Palatul Cotroceni.
Administrația Prezidențială se alătură și în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni, se arată într-un comunicat de presă.

Prima Oră a Pământului a avut loc la Sydney, cel mai mare oraș din Australia, între orele 19:30 și 20:30 la 21 martie 2007. Prin Ora Pământului 2007 se estimează că electricitatea consumată în Sydney a scăzut între 2,1% și 10,2% în aceea oră și că au participat 2,2 milioane de oameni. Al doilea eveniment Earth Hour a avut loc la 29 martie 2008, între orele 20:00 și 21:00 (ora locală), în Sydney și în multe orașe importante ale lumii. 

În România, primul eveniment Ora Pământului a avut loc în anul 2009, în numai 9 orașe, fenomenul a fost marcat în întreaga țară, fiind implicate inclusiv mari instituții, precum Palatul Cotroceni sau Palatul Parlamentului, care au stins luminile clădirile timp de o oră.

Astăzi pe site-ul evenimentului, organizatorii prezintă diverse idei pentru a marca evenimentul: oprirea iluminatului casnic pentru o oră în intervalul stabilit; conectarea online la unul dintre fluxurile live din timpul nopţii ale www.earthhour.org; înregistrarea unui mesaj digital; împărtăşirea unei experienţe în timpul acordat evenimentului; folosirea reţelelor sociale pentru a aduce informaţii despre Ora Pământului în rândul prietenilor, al familiei şi al comunităţii din care faci parte; folosirea hashtag-ului #EarthHour (@EarthHour pe Facebook şi Twitter, @EarthHourOfficial pe Instagram) pentru a vă putea împărtăşi postările şi poveştile de pe propriile reţele de socializare