video media digital

Știri neutre – Neutral news

Oppo anunță Air Glass, un monoclu smart de „realitate asistata” care se poate atașa pe o rama de ochelari.

Oppo a anuntat in cadrul evenimentului INNO Days primul sau dispozitiv de realitate „asistata” (aR), care pare sa fie foarte mult inspirat de Google Glass, proiectul de acum 10 ani al gigantului online. Numele acestui „monoclu inteligent” este Oppo Air Glass. Acesta poate fi atasat de o pereche de ochelari speciali si poate oferi utilizatorului informatii rapide, asemeni functionalitatii unui smartwatch, dar pe care le poti avea vedea in fata ta permanent, sau la cerere.Oppo Air Glass nu ofera realitate „augmentata”, ci „asistata”

Air Glass foloseste un micro proiector monocrom, care foloseste culoare verde pentru a afisa informatiile pe lentila. Acesta foloseste tehnologie micro-LED, asa cum am mai vazut si pe alte prototipuri de acest gen din ultima vreme. Impresionanta este insa dimensiunea acestui procesor, la numai 0,5cc, comparabil cu dimensiunile unui bob de cafea. Proiectorul este capabil sa functioneze in doua moduri, cu 16 sau 256 niveluri de intensitate a luminozitatii, putand atinge un maximum de 1.400 nits de luminozitate. Aceasta luminozitate inalta este necesara pentru utilizarea afara, in lumina naturala puternica.

Oppo Air Glass foloseste multiple metode de control, de la control vocal, la atingeri pe suprafata tactila de pe exterior, pana la miscari ale mainilor si miscari fizice ale capului. Poti de exemplu opri notificarile dand din cap pentru a aproba sau respinge anumite mesaje.

sursa: GSM Arena

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune

About Author