video media digital

Știri neutre – Neutral news

Oamenii de știință au proiectat un pește robot care este programat să îndepărteze microplasticele din mări și oceane

J7YDKX Spotted Oceanic Triggerfish, Canthidermis maculata, hiding in the middle of plastic garbage.

Oamenii de ştiinţă au proiectat un mic robot-peşte care este programat să elimine microplasticele din mări şi oceane, adsorbindu-le pe corpul său moale şi flexibil.
Peştele-robot are o lungime de doar 13 mm şi, datorită unui sistem laser cu lumină din coadă, înoată şi se deplasează cu aproape 30 mm pe secundă.
Microplasticele sunt particule din obiectele de plastic mai mari, cum ar fi sticlele de apă, anvelopele de maşină şi tricourile sintetice.
Oamenii de ştiinţă au proiectat un mic robot-peşte care este programat să elimine microplasticele din mări şi oceane, adsorbindu-le pe corpul său moale şi flexibil. Cercetătorii de la Universitatea Sichuan au dezvăluit o soluţie inovatoare pentru a depista poluanţii atunci când vine vorba de contaminarea apei: proiectarea unui mic robot-peşte autopropulsat care poate înota, se poate agăţa de microplasticele care plutesc liber şi se poate repara singur dacă se taie sau se deteriorează în timpul expediţiei sale.

Peştele-robot are o lungime de doar 13 mm şi, datorită unui sistem laser cu lumină din coadă, înoată şi se deplasează cu aproape 30 mm pe secundă, o viteză similară cu cea cu care plămânii plutesc în derivă în apa în mişcare, potrivit The Guardian.

DACĂ ȚI-A PLĂCUT, POȚI SĂ MĂ AJUȚI, SĂ FAC ARTICOLE MAI BUNE

About Author