video media digital

Știri neutre – Neutral news

O telenovelă marca Facebook

Primul episod a început luni pe 4 octombrie și nimeni nu știe când se va termina

  • La începutul săptămânii : Facebook, Instagram, WhatsApp au picat în întreaga lume, potrivit DownDetector, problemele au început în jurul orei 18:44 (ora României) şi afectează utilizatorii din întreaga lume.
  • Compania şi-a cerut scuze şi a spus că Inginerii au deconectat involuntar serverele
  • Fostă angajată a Facebook: Platforma „este dăunătoare copiilor, alimentează divizarea și slăbește democrația” :

 Frances Haugen a avut rolul de manager de produs al echipei care gestiona dezinformarea civică.

„Sunt astăzi aici pentru că eu cred că produsele Facebook sunt dăunătoare copiilor, alimentează divizarea și ne slăbesc democrația. Ieri am văzut cum Facebook nu a fost disponibil. Nu știu de ce a căzut, dar știu că timp de mai mult de cinci ore, Facebook nu a mai fost folosit pentru a adânci diviziunile, pentru a destabiliza democrațiile și pentru a face fetele și femeile tinere să se simtă prost în corpul lor”, a spus ea în Congresul SUA.

„Facebook vrea să credem că problemele pe care le dezbatem sunt de nerezolvat. Vrea să credem că trebuie să alegem între un Facebook plin de conținut diviziv și extremist și pierderea uneia dintre cele mai importante valori pe care a fost întemeiată țara noastră: libertatea de exprimare. Că pentru a putea împărtăși fotografii simpatice cu copiii. sau cu prietenii, trebuie să fiți în același timp înecat în postări virale pline de mânie. Vrea să credem că nu se poate una fără alta. Sunt aici astăzi pentru a vă spune că nu acest lucru nu este adevărat”, a continuat ea.

  • Mark Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari în doar câteva ore, din cauza ,,telenovelei”
  • Pe 8 octombrie (vineri) după 10 seara, ora României, pentru aproximativ două ore, Facebook, Messenger, WhatsApp şi Instagram au fost indisponibile, din nou, după incidentul major de luni seara

Frances Haugen are dreptate pentru că de câțiva ani, Facebook a devenit paradisul știrilor false (fake news), a postacilor, a conturilor false si a unor asa zise trusturi ce distribuie știri false numai de dragul ca o entitate politică să câştige o funcţie publică și din toată treaba există efecte secundare : dezbinare, ură, favorizarea unui regim politic non democratic, pune în pericol sănătatea oamenilor și sacrifică vieți omenești de dragul propiului lor profit.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author