video media digital

Știri neutre – Neutral news

Mark Zuckerberg a lansat aplicația de realitate virtuală : Horizon Worlds

Horizon Worlds, aplicația de realitate virtuală a fost lansată pe 11 decembrie, la o lună după anunțul metaversului.

Horizon Worlds aduce viziunea companiei Meta cu privire la aşa-numitul metavers, cunoscută anterior sub denumirea Facebook, mai aproape de realitate.

Aplicația este gratuită și disponibilă persoanelor peste 18 ani, doar în Statele Unite ale Americii și Canada. Pentru a o utiliza, aceștia au nevoie de un set de căşti Quest 2.

Horizon Worlds nu este încă un metavers complet. Concret, acest concept greu de definit se referă la eforturile de a construi un tărâm virtual, în care oamenii să se poată plimba prin intermediul avatarurilor digitale şi să interacţioneze. Dar lansarea este unul dintre cele mai mari eforturi pe care compania le-a întreprins pentru a populariza tehnologia VR şi implicit socializarea virtuală.

În Horizon Worlds utilizatorii, care poartă căşti, se pot întâlni cu prieteni şi oameni noi, pot experimenta diferite jocuri şi îşi pot crea propriile lumi. Utilizatorii, care apar ca avatare puternic personalizate, îşi pot mişca degetele, mâinile şi gurile în timp real pentru a putea fi observate în aplicaţie.

Cu Horizon Worlds, Meta speră să împingă tehnologia VR din zona de nişă către piaţa de masă. Socializarea în realitate augumentată a fost pentru mult timp un obiectiv al producătorilor tech, dar nicio companie nu a reuşit încă să demonstreze.

Pentru a realiza acest lucru, Meta trebuie să convingă clienţii să cumpere o cască Quest 2, care porneşte de la 299 de dolari. Utilizatorii trebuie să poarte frecvent dispozitivul pentru perioade de timp destul de lungi pentru a interacţiona.

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune