video media digital

Știri neutre – Neutral news

iPhone cu carcasă integral din sticlă și ecran de jur-împrejur

Apple brevetează iPhone-ul cu carcasă integral din sticlă și ecran de jur-împrejur

Si alți producători smartphone, designul cu ecran OLED care învăluie și marginile carcasei ar putea fi preluat și de Apple, dar într-o interpretare diferită.

Trimis de Apple către USTPO (Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci), documentul ilustrează un ”dispozitiv electronic cu înveliș din sticlă” și nu mai puțin de șase zone de afișaj. Altfel spus, viitorul iPhone va putea afișa imagini și elemente grafice pe oricare dintre fațetele carcasei.

Carcasa modelată dintr-o singură bucată de sticlă ar putea avea marginile îngroșate pentru o mai bună rezistență structurală, totodată substituind muchiile „tăiate” la unghi drept cu forme ceva mai rotunjite, care să permită „curgerea” imaginii peste zonele laterale.

Inginerii Apple descriu și două modalități pentru asamblare/accesarea componentelor interne. Mai puțin problematică din punct de vedere tehnic, prima metodă prevede folosirea unui „capac” de mari dimensiuni, care învăluie parțial și lateralul carcasei. Mai dificil de pus în practică, a doua metodă  ia forma unui capac doar suficient de lat cât să permită inserarea componentelor electronice. În ambele cazuri, componentele hardware ar trebui să vine într-un modul pre-asamblat, gata de inserat în învelișul din sticlă.

Daca ti-a placut articolul, poti sa ma ajuti sa fac articole mai bune

About Author