video media digital

Știri neutre – Neutral news

Glovo vrea să facă livrări cu roboți autonomi, la Brașov

Compania de livrări a transmis solicitarea Primăriei Braşov, iar aceasta urmează a fi discutată într-o şedinţă următoare. În documenţie scrie că roboţeii vor avea o viteză maximă de deplasare de 15 km / oră şi vor merge doar pe trotuare şi zone pietonale, urmând ca străzile să fie traversate pe la trecerile pentru pietoni.

Roboții curieri, capabili să detecteze obstacolele de pe drum

Acești roboți folosesc inteligența artificială și deep learning pentru a procesa imaginile video de pe camera. Astfel ei pot identifica: străzi, trotuare, mașini, camioane, copii, adulți și animale. În funcție de obstacolul pe care îl întălnesc, roboții pot lua decizii singure. Se opresc, acordă prioritate și ocolesc obstacole.

Starship Technologies a fost înființată în SUA, în 2014 de către doi foști co-founderi ai lui Skype, Ahti Heinla și Janus Friis. Compania a pornit de la a dezvolta roboți care livrează singuri bunuri și mâncare la nivel local și a reușit să implementeze un astfel de model. În 2018 compania a nunțat primul colet livrat de către unul din roboți. De atunci startup-ul s-a extins în 20 de țări și peste 100 de orașe.

Dacă ți-a plăcut articolul, puteți să ajutați cel mai neutru trust online

About Author